News Flash:

Timisoara Saracens - Edinburgh 17-59, in Challenge Cup la rugby

16 Octombrie 2016
986 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara saracens
Campioana Romaniei la rugby, Timisoara Saracens, a debutat cu stangul in grupa a 5-a Challenge Cup, cea de-a doua competitie valorica europeana inter-cluburi, pierzand sambata cu 17-59 (10-45) meciul de pe teren propriu contra echipei scotiene Edinburgh. 
Rezultatul spune totul despre modul cum au decurs ''ostilitatile'', oaspetii, superiori la toate capitolele, profitand din plin si de indisciplina in joc a banatenilor. 
Scorul a fost deschis in minutul 2, printr-un eseu al lui Michael Allen care a facut slalom printre jucatorii Timisoarei, incercarea fiind transformata de galezul Jason Tovey. 
Dupa alte trei minute, fijianul Viliame Mata face un galop de sanatate in jumatatea de teren a echipei din Banat si marcheaza al doilea eseu pentru Edinburgh, transformat de acelasi Tovey. 
In minutul 10, timisorenii reusesc sa puna primele puncte pe tabela de marcaj, Valentin Calafeteanu fructificand o lovitura de penalitate. Replica lui Edinburgh a venit imediat, capitanul Stuart McInally marcand al treilea eseu, netransformat. 
Timisoara Saracens a dat impresia, la mijlocul primei reprize, ca va reusi sa echilibreze jocul dupa ce Stephen Shennan a izbutit primul eseu, in urma unei faze colective, eseu transformat precis de Vali Calafeteanu dintr-o pozitie dificila, rezultatul pe tabela indicand 19-10 pentru britanici. 
Scotienii nu au cedat teren, s-au aruncat in continuare in atac si au izbutit, in minutul 24, cel de-al patrulea eseu, care le-a adus si punctul bonus ofensiv, prin McInally, transformat de Tovey. 
Cartonasul galben vazut pentru greseli repetate si eliminarea temporara a lui Gigi Militaru din angrenajul Timisoarei a dat peste cap complet formatia banateana care, pana la finalul primului mitan, a mai incasat alte trei eseuri, avandu-i ca autori pe McInally, Nasi Manu si Villi Mata, doua fiind transformate de Tovey, scorul la pauza fiind 45-10 pentru oaspeti. 
Timisoara Saracens a inceput ceva mai bine repriza a doua, fiind de doua ori foarte aproape de marcarea eseului, dar cei care au punctat au fost tot scotienii, cel de-al 8-lea eseu apartinand lui Viliame Mata, in minutul 49, transformat de Tovey, fijianul profitand de spatiile largi din apararea gazdelor. 
Fara a mai forta, scotienii au reusit si cel de-al 9-lea eseu, in minutul 63, prin neozeelandezul Nasi Manu, Tovey facandu-si si de aceasta data datoria. 
Tabela a fost totusi inchisa de jucatorii romani care, dupa un atac prelungit, au izbutit cel de-al doilea lor eseu, in minutul 75, prin Stephen Shennan, incercarea fiind transformata de Calafeteanu. 
Scorul final a fost 59-17 pentru Edinburgh, iar banatenii trebuie sa traga rapid concluziile si sa incerce sa imbunatateasca pe cat se poate jocul la capitolele unde s-au aratat deficitari, joi urmand sa joace in deplasare, in a doua etapa a competitiei, cu Stade Francais, campioana Frantei in 2015. 
Dupa prima etapa, in grupa a 5-a din Challenge Cup, Edinburgh se afla pe prima pozitie cu 5 puncte, pe locul doi, cu acelasi numar de puncte se afla Harlequins (Anglia), care a invins pe Stade Francais cu 43-21, echipa din Hexagon este pe pozitia a treia, pe locul 4 fiind Timisoara Saracens. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006180 (s)