News Flash:

Timisoara, orasul festivalurilor, se indreapta spre obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana

7 Octombrie 2014
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
Urmand strategia pentru a deveni Capitala Culturala Europeana (CCE) 2021, Timisoara continua seria manifestarilor prin care poate atrage cat mai multi turisti si isi schimba imaginea de oras al cercetarilor stiintifice avansate cu cel al traditiilor si folclorului. 
In capitala Banatului s-au organizat in acest an peste 30 de astfel de evenimente, cele de rezonanta ramanand traditionalele Festivaluri al Etniilor, al Inimilor, al Condeierilor plugari, Plai, Sarbatoarea folclorului mondial, dar si primele editii ale Festivalului Minoritatilor Etnice sau a celui Gastronomic. 
Luna octombrie aduce, marti, ineditul Festival National de Folclor 'Traditii la romani', organizat de Centrul de Cultura si Arta (CCA), care va reuni renumite voci si ansambluri din toata tara. 
'Este prima editie a Festivalului 'Traditii la romani', care va aduce pe scena Salii Capitol, marti si miercuri, interpreti ai generatiei de aur a Ansamblului 'Banatul' si 'Timisul', intr-o retrospectiva muzicala care le va prilejui iubitorilor de folclor intalnirea cu Tiberiu Ceia, Elena Jurjescu Todi si Luca Novac, Carmen Popovici-Dumbrava, Dumitru Teleaga, Dumitru Stoicanescu, iar invitati ii vom avea pe artistii ansamblurilor profesioniste 'Muresul', 'Maria Tanase', ai Ansamblului Profesionist 'Cindrelul Junii Sibiului', artisti de azi din Banat si solistii Mihaela Petrovici, Ramona Vita, Adrian Stanca, Stana Stepanescu, Bogdan Toma si Ciprian Pop', a declarat pentru AGERPRES Liliana Laichici, manager general al Centrului de Cultura si Arta Timis. 
De miercuri, 8 octombrie, Targul National al Mestesugarilor va transforma 'strada evreiasca' de promenada din centrul Timisoarei intr-o 'vitrina' bogata in traditii, care pornesc de la torsul lanii si transformarea ei in tesaturi calduroase, potrivite pentru iernile geroase, sau mobilier mestesugit lucrat, pana la insiruirea moderna a pietrelor semipretioase de turcoaze, chihlimbar sau corali in coliere, cingatori sau bratari care impodobesc vestimentatia pretentioaselor doamne. 
In perioada 16-19 octombrie, municipalitatea le aduce timisorenilor prima editie a Festivalului Berii, dupa modelul Oktoberfest-ului german, evenimentul fiind organizat la propunerea Clubului Economic German (CEG) din Timisoara. 
'Clubul Economic German ne-a facut propunerea si am imbratisat-o imediat. Zilele Oktoberfest se vor desfasura in zona Strandului Tineretului. Va fi cel mai mare cort din tara, de 3.000 mp. Contributia financiara este asigurata de CEG Timisoara', afirma viceprimarul Dan Diaconu. 
Pe langa berea germana, vor fi prezente parade populare si concursuri cu premii, se va asculta muzica nemteasca si se vor degusta specilitati culinare bavareze. 
Luna lui Brumarel va trece bland spre surata mai rece, a lui Brumar, in mireasma podgoriilor Recasului, care vor aduce la Festivalul Vinului (24-26 octombrie) licoarea lui Bachus, care se va impleti in buna armonie cu mirosul gratarelor, a gulasului piperat sau al carnatilor prajiti ori al castanelor fierbinti. AGERPRES

banatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006733 (s)