News Flash:

Timisoara, cel mai bun oras din Romania pentru afaceri! Vezi ce orase sunt in Top 10

18 Mai 2015
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara5
Timisoara se situeaza pe primul loc in Top 10 cele mai bune orase din Romania pentru afaceri in 2015, clasament intocmit de prestigioasa revista Forbes, devansand Bucurestiul. Capitala Banatului este urmata in acest top de Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta si Oradea. Care sunt atuurile Timisoarei?
Topul celor mai bune orase pentru afaceri – 2015, clasament realizat anual de catre revista Forbes, a fost intocmit pe baza unor criterii clar stabilite.
Ierarhia a fost realizata tinandu-se cont de zece criterii, fiecare cu o pondere de 10% in stabilirea clasamentului final: PIB-ul regional, PIB-ul pe cap de locuitor, castigul salarial mediu net, somajul, investitiile straine in perioada 1991-2014, infrastructura rutiera, infrastructura feroviara, numarul intreprinderilor active, stocul de locuinte si facilitatile educationale cu impact in piata muncii (scoli profesionale, universitati), noteaza cei de la Forbes.
Iar Top 10 se prezinta in felul urmator: Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Oradea, Brasov, Arad, Pitesti, Targu Mures, Iasi.
Sibiul, de exemplu, se situeaza pe locul 13, Craiova pe 15, Resita pe locul 18, Deva pe pozitia 22, iar Drobeta Turnu-Severin pe 35 in acelasi clasament.
„Timisoara revine pe locul 1 in topul Forbes – cele mai bune orase pentru afaceri. Ierarhia a fost realizata pe baza a zece criterii cuantificabile foarte clar. In anul 2013 Timisoara castiga acelasi premiu, iar in 2014 titlul de cea mai dinamica economie si locul 2 in clasamentul general, dupa Bucuresti. Iata ca anul acesta depasim din nou Bucurestiul si ne clasam pe primul loc. De notat o concluzie interesanta. Exporturile binomului Timisoara-Arad au fost in 2014 de 7,2 miliarde de euro, foarte aproape de cele 7,9 miliarde ale Bucurestiului. Perspective foarte bune pentru dezvoltare, insa si o nevoie uriasa de masuri concrete pentru cresterea resurselor umane calificate”, concluzioneaza viceprimarul Dan Diaconu..
Judetul Timis este cel de-al treilea mare exportator din Romania, dupa capitala Bucuresti si judetul Arges, cu al sau oras-resedinta Pitesti, unde se produc automobilele Dacia, explica realizatorii topului. Valoarea exporturilor a fost, in perioada ianuarie-noiembrie 2014, de 4,53 miliarde de euro in Timis, fata de 4,75 miliarde de euro in Arges.

forbes
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005673 (s)