News Flash:

Timisoara are un omn oficial. Cand va fi cantat obligatoriu

20 Decembrie 2015
1547 Vizualizari | 0 Comentarii
Ilie Stepan
Piesa ”Timisoara”, compusa in timpul Revolutiei din decembrie 1989 de Ilie Stepan, a fost aleasa imnul oficial al orasului, in urma unei decizii de vineri a consilierilor locali ai municipiului Timisoara.
Intr-o sedinta de plen a Consiliului Local Timisoara, de vineri, consilierii au votat in unanimitate ca piesa ”Timisoara” a compozitorului timisorean Ilie Stepan, pe versurile scriitorului Marian Odangiu, sa fie imnul oficial al orasului.
Piesa este cantata de formatia ”Pro Musica”.
”In sfarsit o sa avem si un imn oficial al Timisoarei. In urma votului de astazi (vineri - n.r.) o sa-l avem. Am propus personal Consiliului Local sa agreeze ca imn al Timisoarei piesa «Timisoara» a formatiei Pro Musica. Eu am considerat ca aceasta piesa are istorie, are text, are linie melodica, ritm, mesaj, este intrata deja in sufletele timisorenilor si este foarte potrivita pentru a fi imn al Timisoarei. Sa nu uitam ca si «Desteapta-te Romane» si «Marseilleza» au in spate o istorie. Desigur, la proportiile respective. Drept urmare, nu-i decat o calitate in plus a piesei ca a fost creata in contextul Revolutiei din 1989. Nu am discutat deocamdata despre drepturi de autor, daca va fi cazul, vom plati”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timisoara, scrie ziuadevest.ro.
Edilul a precizat ca va trebui ca, in perioada urmatoare, Consiliul Local sa adopte un regulament in care sa se precizeze momentele cand va fi cantata aceasta melodie.
Piesa ”Timisoara” a fost imnul Revolutiei de la Timisoara, fiind compusa in acele zile si cantata din 27 decembrie 1989.
Melodia a fost imprimata pe 8 ianuarie 1990, in studioul TVR Timisoara. Solistul de atunci de la ”Pro Musica” a fost Mario Florescu, iar la refrenul piesei ”Timisoara” au cantat si sase parasutisti care pazeau televiziunea in timpul evenimentelor din decembrie 1989.

piesa timisoara ilie stepan municipiului timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006443 (s)