News Flash:

Timisoara ajuta refugiatii! Tone de alimente au plecat spre Ungaria

10 Septembrie 2015
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
ajutor refugiati
Primele ajutoare din Romania pentru miile de refugiati din Ungaria au fost adunate la Timisoara si au plecat ieri cu un transport special spre localitatea Roszke. Comunitatea sirienilor a adunat, vreme de aproape o saptamana, alimente, dar si produse de igiena pentru a le usura viata imigrantilor.
In total, o tona de alimente au fost adunate in ultimele patru zile de sirienii din Timisoara si din capitala. Pe langa obiectele de igiena, au mai fost incarcate sute de litri de apa si suc. Ideea i-a venit lui Ziad al Massalmeh, un sirian care traieste de ani buni in vestul tarii si tine permanent legatura cu grupurile de refugiati.
”Situatia este inca dramatica, am luat legatura inca e dramatica situatia si tot vin fluxuri de refugiati din partea Serbiei. Stiti ca au nevoie de apa, mancare, strictul necesar pentru ei”, afirma Ziad al Massalmeh, reprezentantul comunitatii Siria Libera.
Cu alimente a contribuit si Oana, care, desi e nascuta in Romania, este de origine siriana. Asa ca pe langa ajutoare, tanara care studiaza medicina este gata sa dea o mana ajutor refugiatilor ce ar putea fi repartizati si in tara noastra.
”Obligatie sau datoria noastra sa ajutam si sa fim oameni, sa ne comportam ca oameni, sa ajutam si sa trimitem ajutoare. Chiar imi doresc refugiatii care vor veni, daca vor veni refugiati, sa fiu si eu voluntary, sa ii ajut, sa fac ceva”, precizeaza Oana Juma, studenta.
In Timisoara traiesc aproximativ 300 de sirieni.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005881 (s)