News Flash:

The Sun: Transilvania, prima destinatie de vizitat in 2016

1 Martie 2016
1366 Vizualizari | 0 Comentarii
transilvania
Jurnalisti ai publicatiei The Sun au petrecut 48 de ore in Transilvania, notand ca regiunea nu merita vizitata doar pentru mitul lui Dracula, ci si pentru perspectivele panoramice, pentru castelele "desprinse parca din Harry Potter" si pentru barurile dosite pe strazi sinuoase.
Anul acesta, Lonely Planet a desemnat Transilvania destinatia desavarsita pentru calatorii. "Nu merita vizitata doar pentru mitul lui Dracula, pentru vederile panoramice asupra peisajelor de o frumusete tulburatoare, ci si pentru castelele gotice - crucifixul si funia de usturoi sunt optionale", scriu jurnalistii de la The Sun.
Jurnalistii scriu in continuare ca in Cluj, de pilda, turistii pot face slalom printre galerii de arta si teatre, le recomanda sa se rataceasca prin spatiul de arta contemporana "Fabrica de pensule", unde se rasfira mai multe galerii de arta, ateliere ale artistilor si spatii pentru spectacole teatrale. In galeria Quadro exista obiecte de arta din ceramica si expozitii de fotografie. Turul orasului ar trebui sa se sfarseasca, in viziunea celor de le The Sun, la Muzeul National de Istorie, unde pot fi admirate colectia de potiuni si echipamentul stravechi de laborator desprinse parca din universul lui Harry Potter.
Pentru ca in Muntii Carpati traiesc lincsi, lupi si ursi, jurnalistii de la The Sun indeamna turistii sa treaca prin Sanctuarul Ursilor de la Zarnesti, unde specii de ursi salvati din custi si circuri din toata lumea sunt adapostite intr-o ambianta luxurianta.
"In rezervatia de ursi puteti vedea pui de grizzly jucandu-se, iar apoi sa vizitati muzeul de ursuleti de jucarie din spatiul rezervatiei. Pe urma, mergeti in Poiana Brasov, unde se schiaza si unde, la Clubul Rossignol de la poalele partiei, se danseaza pe mese", noteaza The Sun.
Castelul Bran din secolul al XIV-lea, cocotat pe o stanca, sursa de inspiratie pentru resedinta Contelui Dracula in romanul lui Bram Stoker ofera, scriu jurnalistii, panorame impresionante, daca turistii urca scarile secrete din interior catre turnuri, iar apoi trebuie sa-si incordeze fortele si sa-si stapaneasca frica pentru o vizita la Muzeul Torturii din incinta Castelului Bran. Pe strazile pietruite si labirintice ale Sighisoarei, orasul de bastina al lui Vlad Tepes, domnitor al Transilvaniei ce a fost transpuns in romanul lui Stoker drept Contele Dracula, calatorii pot vedea case "faurite parca din turta dulce."
Pe de alta parte, vizitatorii se pot delecta cu sarmalele romanesti in toate restaurantele locale, sau, pentru senzatii intense, pot gusta cocktailuri pe baza de limonada sau campari in pubul "steampunk" (gen de fictiune unde, intr-un univers oniric stiintifico-fantastic inspirat de Jules Verne si H.G.Wells, societatea industriala foloseste tehnica si masinile cu aburi, intr-o atmosfera distopica - n.r.) Joben Bistro din Cluj. In barul Soviet din acelasi oras, cu tematica izvorata din perioada comunista din Romania, turistii se pot insera intr-un decor cu telefoane cu fir de pe vremuri si cu papusi rusesti. Pe Strada Piezisa din Cluj, turistii gasesc cluburi de dans si bauturi alcoolice inedite.

transilvania i dracula harry potter muntii carpati
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006133 (s)