News Flash:

Teodorovici: Romania va cere oficial FMI un nou acord de imprumut, in acest an

29 Septembrie 2015
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen teodorovici2
Romania va cere in mod oficial FMI, in acest an, incheierea unui nou acord de imprumut, iar negocierile se vor concentra pe implementarea de reforme structurale si nu pe deficitul bugetar, a declarat marti ministrul de Finante Eugen Teodorovici, transmite Reuters. La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca un nou acord de tip preventiv "este bun", pentru "cine stie ce o veni in Europa sau in lume, vreo criza financiara".
UPDATE 16:00 - Ponta: Vom discuta, decizia trebuie sa fie una politica. Un acord preventiv e bun
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca, desi Guvernul nu mai are nevoie de niciun imprumut de la Fondul Monetar International (FMI), un nou acord de tip preventiv "este bun", pentru "cine stie ce o veni in Europa sau in lume, vreo criza financiara".
"Este un subiect important, pe care il voi discuta intai la coalitia de guvernare, dupa aceea sa-l discutam si cu restul partidelor din opozitie, pentru ca orice acord, daca se va incheia, se va incheia pe un termen mai lung, si cu presedintele Romaniei si decizia trebuie sa fie una politica a tuturor fortelor politice", a declarat premierul Victor Ponta, intrebat de jurnalisti despre posibila incheiere a unui nou acord, de tip preventiv, cu FMI.
Premierul a adaugat ca Guvenul "nu mai are de dat niciun dolar catre FMI" si ca nu mai are nevoie de "niciun dolar imprumut de la FMI", dar un acord cu institutiile financiare internationale, intr-o regiune "atat de tulburata in care doar Romania merge foarte bine", este bun. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006928 (s)