News Flash:

Tecau si Rojer au castigat Turneul Campionilor la dublu, dupa o finala cu Mergea si Bopanna. Este prima pereche care triumfa fara sa piarda vreun set

23 Noiembrie 2015
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
tecau londra
Perechea alcatuita din tenismanul roman Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer a castigat Turneul Campionilor la dublu, duminica, la Londra, dupa ce au invins in finala cuplul romano-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cu 6-4, 6-3.
Tecau si Rojer, favoritii numarul doi, s-au impus in exact o ora de joc si vor termina anul pe primul loc in clasamentul Emirates ATP Doubles Team Rankings, fiind cea mai buna pereche a anului.
Cuplul romano-olandez a inceput meciul cu un break pe serviciul lui Bopanna, iar acest lucru s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta primului set. Cele doua perechi si-au facut apoi serviciul, dar Tecau si Rojer au incheiat cu 6-4, dupa 31 de minute, cu un as al romanului.
In setul al doilea, Tecau si Rojer au reusit primul break la scorul de 2-2, tot pe serviciul indianului, cei doi incheind conturile tot pe serviciul lui Bopanna. Fiecare pereche a reusit cate 7 asi, dar Mergea si Bopanna au comis patru duble greseli.
Mergea si Bopanna, care fac pereche doar din luna aprilie, au reusit un sezon remarcabil, au cucerit doua titluri, la Mastersul de la Madrid si la Stuttgart, disputand finale la Halle si Casablanca, inainte de cea de la Barclays ATP World Tour Finals.
In schimb, Tecau si Rojer, la al doilea sezon impreuna, au obtinut titluri la Rotterdam, Wimbledon si Londra, bifand alte doua finale, la Nisa si Sydney.
Tecau si Rojer i-au invins pe Mergea si Bopanna pentru a patra oara, toate meciurile avand loc in acest an: 6-2, 5-7, 10-8 in optimile de finala ale Mastersului de la Roma, 6-3, 6-7 (7), 6-3 in optimi la Roland Garros si 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11 in semifinale la Wimbledon.
Horia Tecau si Jean-Julien Rojer vor primi pentru acest succes un cec de 423.000 de dolari si 1.500 de puncte ATP, in timp ce invinsii vor fi recompensati cu 229.000 dolari si 800 de puncte.
Tecau a ajuns la 26 de titluri in cariera sa la dublu, dintre care 11 sunt alaturi de Rojer.
AGERPRES

Galerie Foto

tecau_londra-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005542 (s)