News Flash:

Te enervezi? Iata cum te poate ajuta asta sa fii mai fericit pe termen lung!

21 August 2018
740 Vizualizari | 0 Comentarii
mai fericit

Pentru a studia impactul diferitelor emotii asupra fericirii, Maya Tamir, un profesor in psihologie de la Universitatea Hebrew din Ierusalim, a realizat interviuri cu 2324 de studenti din opt tari. Participantii au fost chestionati cu privire la sentimentele pe care le au in fiecare zi, precum si sentimenele pe care si le-ar dori. De asemenea, au raspuns la intrebari despre simptomele depresiei si satisfactia vietii.

Deloc surprinzator, cei mai multi participanti la studiu si-au dorit mai multe emotii placute si mai putine neplacute. Dar acest lucru nu a definitivat studiul. De fapt, 11% dintre participanti si-au exprimat dorinta de a simti mai putine emotii transcendente, cum ar fi dragostea si empatia, iar 10% doreau sa simta mai multe emotii neplacute, cum ar fi ostilitatea si ura.

Ce trebuie sa faci pentru a-ti mari speranta de viata

Dar indiferent de tipurile de emotii pe care oamenii si-au dorit sa le simta, de tara sau de cultura, acei participanti ale caror emotii dorite corespondeau cel mai bine cu emotiile actuale din viata lor au raportat o satisfactie mai mare a vietii si mai putin simptome ale depresiei

Pentru persoanele care echivaleaza satisfactia vietii cu o fericire constanta, acest lucru poate parea ciudat.

Dar exista momente cand aceste tipuri de schimbari emotionale pot fi utile. Cineva care se blocheaza la auzul stirilor despre violenta si razboi si-ar dori sa se simta furios. Persoanele care vor sa renunte la o relatie abuziva isi doresc sa isi iubeasca partenerii mai putin, in ciuda defectelor lor. Uneori, avem nevoie de eliberarea emotionala.

Studiul a analizat doar emotiile negative, care includ ura, ostilitate, furie si dispret. Viitoarele cercetari sunt necesare pentru a observa daca alte tipuri de emotii neplacute, cum ar fi teama, vina, tristetea si rusinea, sunt tot o parte importanta a unei experiente bune de viata, insa Tamir banuieste ca da. Aceasta a declarat si ca este bine sa-ti accepti toate emotiile pe care le simti.

 


psihologie sentimentele depresiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004745 (s)