News Flash:

Taximetristii din Timisoara au dat in judecata Uber

8 Noiembrie 2018
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
taxi

Mai multe firme de taximetrie din Timisoara au actionat in instanta compania Uber. Actiunea a fost inregistrata in ultima zi a lui octombrie si nu a primit inca un termen. Ea este similara uneia derulate la Cluj, unde taximetristii au castigat procesul.

 Potrivit celor de la profit.ro, demersul se bazeaza pe o prevedere din contractul de gestiune delegata a serviciului de transport public de persoane in regim de taxi, pe care fiecare taximetrist, fie persoana fizica sau juridica, il incheie cu primaria unei localitati. „Primaria din Timisoara, prin acest contract, se obliga sa protejeze persoanele fizice sau juridica care practica taximetria de concurenta neloiala din partea altor prestatori de servicii de transport persoane, autorizati sau nu”, a declarat, pentru sursa citata, Dorinel Nistor, seful Asociatiei Banat Taxi.

Sunt reclamanti in acest proces Asociatia Banat Taxi, Maciu Cristian PFA, Despotovici Victor Intreprindere Familiala, Marcut Florin Ion PFA, Bogatan Catalian Intreprindere Familiala, Lucea Adrian PFA, Ilinchescu Nicolae PFA, Oprean Miruna Ligia Intreprindere Familiala, Oprean Corneliu Constantin, SC Ar Tehnsan SRL, SC Vest Bimbo SRL, SC Ciocsan SRL, SC Pit SRL, SC Proger SRL, SC Decisive Drive Relax SRL, SC Escort Regal SRL, SC Benefic Art Drive SRL, SC Bussy Real Sprint SRL, SC Favorit Pro Drive SRL, SC Lucky Taxi SRL si SC VT Tudor SRL. Paratii sunt Uber Systems Romania SRL, Rasier Operations BV si Uber BV.

La finele lunii ianuarie, dupa un conflict in trafic intre soferi de Uber si taximetristi, s-a lasat cu urmariri nocturne, cu claxoane sub ferestrele primarului Nicolae Robu si miting in coloana pe strazile Timisoarei. „Taximetristii trebuie sa inteleaga ca eu si institutia pe care o conduc nu putem restrictiona ce permite legea. In cazul in care considera ca Uber nu functioneaza legal, trebuie sa se adreseze instantelor, nu noua. Primaria nu este implicata in fenomenul «Uber» (…) Gestul de a protesta prin fata locuintei mele este incorect. Cei corecti dintre taximetristi recunosc deschis ca am rezolvat o multime de probleme pe care cu administratia precedenta nu le-au putut rezolva. Ii asigur de respectul meu pentru profesia lor si pentru ei, ca cetateni ai Timisoarei, si de deschiderea pe care o am de a le rezolva problemele. Pe de alta parte, ii rog sa inteleaga si sa nu-mi ceara lucruri in afara prerogativelor mele legale”, declara, la vremea respectiva, edilul sef.

Uber a pierdut, in prima instanta, procesul de la Cluj. Magistratii au decis ca intermedierea pe care Uber o realizeaza intre clienti si soferii care transporta fara autorizatie persoane reprezinta concurenta neloiala pe piata transporturilor publice de persoane, in conditiile in care compania incaseaza venituri tocmai in urma efectuarii transportului. Hotararea nu este definitiva.

In Timisoara sunt in jur de 2.000 de taxiuri cu licenta de la primarie. Uber este disponibil in orasul de pe Bega din noiembrie 2016 si, de putine zile, aici a devenit operational si sistemul Taxify.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006415 (s)