News Flash:

Tariceanu: Nu pot fi de acord cu critici publice dinspre alte autoritati ale statului fata de Senat

29 Martie 2015
1145 Vizualizari | 0 Comentarii
Calin Popescu-Tariceanu spune ca nu poate fi de acord cu critici publice venite dinspre alte autoritati ale statului la adresa Senatului si mentioneaza ca, dupa votul in cazul Sova, "nimic nu sta in calea" procurorilor de caz de la DNA sa finalizeze ancheta si sa-l trimita pe acesta in judecata.
"In calitate de presedinte al Senatului am obligatia sa apar independenta sa in raport cu celelalte puteri ale statului si sa contribui la refacerea prestigiului acestei institutii. Exprimarea unor critici publice la adresa Senatului venite dinspre presa, dinspre retele de socializare, dinspre cetatenii care au tot dreptul sa se exprime liber si chiar dinspre partide politice sunt absolut normale. Nu pot fi insa de acord cu critici publice venite dinspre alte autoritati ale statului sau componente ale acestora. Sper ca prezenta sa indemne la meditatie din partea celor vizati si la renuntarea formulei atacurilor publice intre autoritati, in folosul unui dialog institutionalizat din care sa gasim solutii la problemele existente", sustine Tariceanu, intr-o declaratie politica difuzata sambata seara.
Presedintele Senatului afirma ca, "prin semnificatia lor, prin amploarea lor si prin implicarea mai multor autoritati ale statului, evenimentele generate de votul din Senat privind cazul Sova au depasit cadrul spetei in sine".
"Reactiile unor autoritati implicate in acest caz ar fi trebuit canalizate pentru revenirea la echilibru si la respectarea principiului separatiei puterilor in stat, principiu abandonat de aproape 10 ani, lucru care nu s-a intamplat. Este motivul care m-a determinat sa dau publicitatii aceasta declaratie politica", continua el. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007835 (s)