News Flash:

Tariceanu a incălcat independenta justitiei, afirma CSM

22 Iunie 2015
1638 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu2
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a incalcat independenta Justitiei prin afirmatiile si scrisoarea prin care solicita demiterea Liviei Stanciu, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si Laurei Codruta Kovesi, sefa DNA.
CSM si-a insusit luni raportul Inspectiei Judiciare, care, in urma verificarilor, a concluzionat ca afirmatiile si demersurile presedintelui Senatului au fost de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar.
Cinci senatori, printre care si presedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu, au solicitat, in luna mai, printr-o scrisoare, presedintelui Klaus Iohannis sa le inlature, prin demitere ori prin demisie, pe Livia Stanciu, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, pentru "incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale" ale Marianei Rarinca.
Ulterior, CSM a anuntat ca sesizeaza Inspectia Judiciara in legatura cu demersul presedintelui Senatului si dezbaterile publice generate privind posibila incalcare a independentei justitiei.
"Consiliul Superior al Magistraturii isi exprima profunda ingrijorare fata de actiunile concertate ale unor reprezentanti ai Senatului Romaniei si ale unei parti din mass-media romaneasca ce tind la afectarea echilibrului puterilor in stat prin subminarea autoritatii puterii judecatoresti si a sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata intr-un comunicat CSM, transmis la sfarsitul lunii mai.

calin popescu-tariceanu csm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006350 (s)