News Flash:

Taifunul Sarika a creat panica in Filipine

16 Octombrie 2016
1034 Vizualizari | 0 Comentarii
taifun filipine1
Peste zece mii de oameni au fost obligati sa isi paraseasca locuintele in Filipine dupa ce taifunul Sarika a ajuns duminica pe teritoriul arhipelagului filipinez, antrenand inundatii si alunecari de teren, potrivit agentiei nationale de gestionare a riscurilor dezastrelor, relateaza DPA. 
Sarika a lovit cu vanturi care aveau viteze de 130 de km pe ora si rafale puternice cu maxime de pana la 22 de kilometri pe ora provocand alunecari de teren in orasul de coasta Baler din provincia nordica Aurora, potrivit biroului filipinez de meteorologie. 
Furtuna se deplaseaza pe directia vest si nord-vest cu 22 de kilometri pe ora si va traversa duminica principala insula din nordul arhipelagului, Luzon, dupa care va parasi luni arhipelagul filipinez. 
Peste 12.000 de locuitori si-au parasit locuintele din provinciile afectate de furtuna, potrivit agentiei nationale de gestionare a riscurilor dezastrelor. 
Aproape 300 de zboruri interne si internationale au fost anulate, 6.563 de pasageri sunt blocati in porturi dupa ce vasele de pasageri si cele cargo au fost oprite in cele 22 de porturi ale arhipelagului. 
Unele zone au ramas fara electricitate, iar aprovizionarea cu apa a fost intrerupta cel putin intr-o provincie. Unele drumuri publice au fost inchise din cauza alunecarilor de teren si a inundatiilor, conform autoritatilor nationale, incheie DPA.AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005049 (s)