News Flash:

Sute de persoane stau la coada in Hunedoara pentru a-si depune dosarele pentru Programul "Casa Verde"

11 Octombrie 2016
980 Vizualizari | 0 Comentarii
casa verde
Aproape 300 de persoane asteptau luni dimineata la sediul din Deva al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Hunedoara pentru a-si depune dosarele prin care solicita finantare prin Programul 'Casa Verde'. 
Pentru a fi siguri ca se vor numara printre cei care vor beneficia de sumele alocate prin program, o parte dintre solicitanti s-au asezat la rand inca de duminica. 
Judetul Hunedoara are alocate fonduri nerambursabile in valoare de 1,24 milioane lei pentru acest program, in cazul persoanelor fizice, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al APM Hunedoara, Georgeta Barabas. 
Pentru a fi evitate incidentele neplacute, functionarii APM Hunedoara au oferit luni dimineata bonuri de ordine pentru cei care asteapta sa-si depuna dosarele. In functie de numarul primit, solicitantii vor putea sa vina apoi la sediul APM pentru a-si inregistra oficial documentele, deoarece operatiunea necesita circa 15 minute pentru fiecare dosar. 
'Se face inregistrare administrativa, adica pe hartie, si online. Inregistrarea fiecarui dosar necesita cam un sfert de ora. Nu putem face mai mult de patru dosare pe ora, iar programul de lucru este de la ora 9.00 la 15.00', a explicat directorul executiv al APM Hunedoara. 
Dosarele se inregistreaza in perioada 10-24 octombrie, la sediul APM Hunedoara. 
La precedenta sesiune de finantare pentru proiecte de incalzire care folosesc energii regenerabile, in anul 2011, in judetul Hunedoara au fost aprobate 450 de proiecte. 
Prin Programul Casa Verde, populatia si persoanele juridice pot beneficia de finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru instalarea, inlocuirea sau completarea sistemelor de incalzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabila. 
Bugetul alocat pentru intreaga tara este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei sunt destinate populatiei si 34 de milioane de lei, persoanelor juridice. 
Echipamentele finantate pentru populatie prin 'Casa Verde' sunt panourile solare si pompele de caldura, cuantumul finantarii nerambursabile prin AFM fiind in functie de tipul instalatiei. Astfel, se pot acorda pana la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, pana la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate si pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv pompele de caldura aer-aer. 
Dosarele pentru obtinerea finantarii se depun la sediile agentiilor pentru protectia mediului din orasele resedinta de judet. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005684 (s)