News Flash:

Sute de locuri disponibile pentru imigranti in Timisoara

3 Septembrie 2015
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti0
Refugiatii din calea razboiului isi croiesc drum spre Germania, dar, o parte dintre ei vor ajunge si in Romania, cel mai probabil, peste 1.700. Nu mai putin de 200 dintre acestia vor fi adapostiti la Timisoara, dupa cum anunta oficialii de la Bucuresti.
Conform consilierului prezidential Leonard Orban, Romania va primi peste 1.700 de refugiati incepand din luna noiembrie a acestui an. Consilierul prezidential a spus ca imigrantii care vor veni in tara noastra vor fi primiti in cele sase centre din Bucuresti, Giurgiu, Galati, Somcuta Mare, Radauti si Timisoara. Aici, imigrantii vor primi apa, hrana, cazare si servicii consulare. Regimul in aceste centre va fi unul deschis.
Refugiatii vor fi gazduiti in Romania timp de doi ani, iar Uniunea Europeana va plati statului roman 6.000 de euro pentru fiecare persoana. Timisoara dispune de 250 de locuri pentru imigranti, 200 pentru cei aflati in tranzit si 50 pentru azilanti. Toate aceste locuri sunt disponibile la Centrul de Tranzit situat in Calea Aradului, scrie tion.ro.
„In judetul Timis exista Centrul de Tranzit, care are 200 de locuri, gestionat de catre Natiunile Unite – UNHCR si exista 50 de locuri in centrul de azil, situat in aceeasi locatie”, spune prefectul de Timis, Eugen Dogariu.
Saptamana trecuta, in centrul din Timisoara erau 99 de oameni in centrul de tranzit si aproximativ 20 in centrul de azil. In momentul de fata actiunile legate de imigranti sunt gestionate de catre Inspectoratul General de Imigrari si Ministerul Afacerilor Interne.

timisoara leonard orban
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008108 (s)