News Flash:

Sute de angajati ai Complexului Energetic Hunedoara vor fi dati afara

9 Septembrie 2016
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
Complexul Energetic Hunedoara
Administratia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a inceput sa trimita instiintarile de preaviz pentru cei 840 de angajati ai unitatii care vor fi disponibilizati colectiv incepand cu data de 8 octombrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, vicepresedintele Sindicatului 'Muntele', Cristian Istoc. 

'Perioada de preaviz incepe din 12 septembrie si se va incheia in 7 octombrie. In acest interval de timp, salariatii care vor fi disponibilizati se vor prezenta la serviciu', a afirmat liderul sindical. 

Concedierile colective vor viza toate sectoarele de activitate ale CEH, de la termocentralele Mintia si Paroseni, pana la minele de carbune din Valea Jiului, in paralel cu reducerea posturilor vacante. 

Sindicatul 'Muntele' a finalizat negocierile cu administratia CEH in ceea ce priveste noul contract colectiv de munca, documentul prevazand ca in cazul salariatilor ce vor fi disponibilizati sa fie acordate plati compensatorii in cuantumul a unu, trei sau sase salarii, in functie de vechimea in munca. 

Contractul trebuie sa fie semnat de administratorul judiciar al CEH pana la data de 9 septembrie, conform unui acord stabilit intre sindicate si conducerea companiei. Dupa semnare, contractul colectiv de munca va fi inregistrat de sindicate la Inspectoratului Teritorial de Munca Hunedoara pentru ca angajatii care pleaca din companie sa beneficieze de platile compensatorii. De asemenea, angajatii care vor fi concediati vor beneficia de venituri de completare la ajutorul de somaj pentru o perioada de doi ani de la disponibilizare. 

In cadrul CEH lucreaza circa 6.300 de salariati, la minele de carbune Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan, precum si la termocentralele Mintia si Paroseni. 

CEH este in procedura de insolventa cu datorii de peste 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde lei catre stat. AGERPRES

valea jiului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004750 (s)