News Flash:

Suspect de coronavirus, internat de urgenta la Timisoara

12 Februarie 2020
559 Vizualizari | 0 Comentarii

Alerta la Spitalul Judetean din Resita. Un tanar asistent medical cu simptome de coronavirus a ajuns pe mainile medicilor.

Tanarul, in varsta de 25 de ani, lucreaza in Germania si a ingrijit o familie cu coronavirus la clinica unde este angajat.

Omul, aflat in vizita acasa, in tara, s-a simtit foarte rau si s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgente, a spitalului din Resita, de unde a fost transferat la Timisoara. A fost internat la Spitalul de Boli Infectioase si e tinut izolat.

„Este un pacient de 25 ani asistent medical dintr-un spital de langa Munchen, Germania. In perioada 25 ianuarie – 5 februarie a ingrijit 4 pacienti cu coronavirus confirmat. In data de 7 februarie a venit in tara sa isi viziteze parintii si sora, parintii sunt din Resita, sora si cumnatul sunt din Garana. Ieri, prezentand febra si stiind ca a luat contact cu pacienti cu coronavirus s-a prezentat la spital la Resita, iar Resita l-a trimis la noi. Acum este internat in salonul special amenajat pentru aceste cazuri. Un medic si o asistenta dedicata, care poarta costume de protectie il ingrijesc. S-a recoltat analize pentru coronavirus care au fost trimise la Bucutresti. Testele de gripa sunt negative, le-am facut la noi. Starea sa este una buna, are usoara tuse si nu mai are febra. E posibil sa fi fost doar o viroza. Rezultatul testului la analiza de coronavirus il primim maine sau poimaine„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta, purtator de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

La Timisoara, inca de acum cateva saptamani a fost amenajata la Spitalul de Boli Infectioase o rezerva speciala, izolata, in vecinatatea Sectiei ATI, unde sa fie internate cazurile suspecte de coronavirus.T

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.003670 (s)