News Flash:

Surpriza uriasa de care vor avea parte timisorenii care locuiesc in blocuri vechi

1 Decembrie 2015
1731 Vizualizari | 1 Comentarii
bloc vechi
Mai multe asociatii de locatari/proprietari din Timisoara s-au trezit cu amenzi de la Politia Locala, pentru ca nu-si intretin cladirile in care locuiesc, fie ca vorbim despre imobile istorice, fie ca vorbim despre blocuri vechi. Oamenii legii sustin ca au inceput de ceva vreme controalele si vor continua. Sanctiunile pot fi atacate in instanta, spune Petru Olariu, presedintele Federatiei Asociatiilor de Locatari din Timisoara.
„Politistii locali din cadrul Serviciului Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal efectueaza verificari in teren in ceea ce priveste modul in care sunt intretinute imobilele de pe raza municipiului, printre aspectele vizate fiind si luarea masurilor de ingrijire a fatadelor de catre proprietari si asociatii de locatari/proprietari. Numai de la inceputul acestei luni (n.r. noiembrie) au fost aplicate un numar de 12 sanctiuni contraventionale la acest capitol”, au declarat reprezentantii Politiei Locale pentru Tion.ro.
Din cele 12 amenzi, patru au fost date la asociatiile de locatari de la blocuri.
„Am primit o amenda pentru ca nu ne-am fi intretinut blocul. Noi am renovat deja acoperisul si avem bani stransi si pentru alte renovari. Nu inteleg cum am primit direct amenda, cand la alte blocuri nu s-a facut nimic si nu s-a dat nicio amenda. Nu mi se pare corect”, ne-a spus un administrator de bloc, care a preferat sa-si pastreze anonimatul.
Presedintele Federatiei Asociatiilor de Locatari din Timisoara spune ca cele mai multe amenzi s-au dat pentru cladirile din zona istorica.
„Oamenii vor sa conteste amenzile in instanta, este singura sansa. Parerea mea este ca in instanta se poate obtine avertisment. Sunt asociatii care si-au facut acoperisurile si au inceput sa stranga bani pentru altceva, pot castiga in instanta, dar sunt si asociatii care n-au miscat niciun deget. Au venit la noi oameni care locuiesc pe strada Brasov, pe langa Consulatul Sarbesc si cel German. Ei pot sa conteste, dar sunt si altii care nu au fost somati. Unii au primit amenzi de 400 de lei, altii 500, probabil s-au dat in functie de degradarea cladirii. Noi avem peste 14.000 de cladiri istorice, cum au fost selectati numai 12? Daca mergem si ne uitam in oras, in zona istorica sunt mai mult de 12 degradate”, ne-a declarat Petru Olariu.
Timisorenii care locuiesc intr-un bloc vechi neintretinut pot primi sanctiuni de 1.500 de lei, conform HCL 371/2007 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor in Timisoara. Potrivit legii, cei care stau in cladiri istorice pot fi amendati cu pana la 8.000 de lei, amenzi prevazute in Legea 422/2001.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007115 (s)