News Flash:

Superalimente care curata corpul de toxine

15 August 2016
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
castravete felii
Chiar daca este imposibil sa ne ferim de toxine, exista cateva superalimente care au un efect puternic detoxifiant si pe care trebuie sa le incluzi in meniul tau.
Organismul nostru este bombardat zilnic de toxine, fie ca provin din hrana pe care o consuma, din aerul pe care-l respiram, din apa pe care o bem sau din produsele cosmetice pe care le folosim cu regularitate. Pentru ca ne este aproape imposibil sa scapam de toxine, chiar si atunci cand incercam sa avem o alimentatie organica si cat mai curata, trebuie sa stii ca este bine sa incluzi in meniul zilnic cateva superalimente care intensifica procesul de curatare a corpului de toxine. Iata care sunt aceste alimente:
1. Sfecla rosie
Are un efect detoxifiant asupra ficatului si stimuleaza eliminarea toxinelor din corp. Betaina si pectina sunt doua dintre substantele care se regasesc in sfecla rosie si sunt recunoscute pentru faptul ca protejeaza ficatul.
2. Castravetii
Au un continut foarte mare de apa si minerale, ajutand astfel rinichii sa elimine toxinele. De asemenea, castravetii au un efect alcalin asupra corpului, nu contin calorii si previne deshidratarea organismului pe timpul verii.
3. Fructele de padure
Au o cantitate mare de antioxidanti si ajuta la eliminarea acidului uric, avand grija de sanatatea rinichilor. Merisoarele si afinele sunt printre cele mai bune fructe pe care le poti consuma pentru a avea grija de rinichii tai.
4. Turmericul
Este considerat un superaliment de sute de ani, fiind util in foarte multe probleme de sanatate. Datorita substantelor care se regasesc in el, turmericul stimuleaza functiile ficatului si-l ajuta sa scape de toxine.
5. Usturoiul
Este recunoscut din vremuri stravechi pentru multiplele sale proprietati.
Datorita continutului ridicat de alicina, usturoiul este un ingredient minune pentru corp, favorizand eliminarea toxinelor. Este foarte important sa-l consumi in stare cruda pentru a beneficia de efectele sale.

6. Papadia
Este recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai bune diuretice, avand un efect benefic asupra sanatatii rinichilor. Aceasta planta impiedica retentia apei in organism, favorizeaza eliminarea toxinelor si previne infectiile urinare. Poti sa consumi ceaiul de papadie de cate ori ai ocazia pentru a avea grija de sanatatea rinichilor.
7. Patrunjelul
Are un rol important in prevenirea infectiilor urinare si favorizeaza eliminarea toxinelor. Consuma patrunjelul verde in salate si presara-l peste toate mancarurile gatite.
8. Lintea
Contine foarte mult zinc si ajuta la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, ea ajuta ficatul sa functioneze bine, favorizand absorbtia nutrientilor esentiali pentru corp.
9. Avocado
Contine o substanta care este recunoscuta pentru faptul ca ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Are si proprietati anticancerigene si o cantitate mare de vitamina K, esentiala pentru sanatatea ficatului.
10. Varza
Atat varza cat si celelalte legume din familia cruciferelor au proprietati anticancerigene demonstrate. Datorita continutul sau bogat in sulf, varza favorizeaza eliminarea toxinelor din corp, in special a celor care provin din pesticide si tratamentele medicamentoase. Eva.ro

2 castravetii 4 turmericul 5 usturoiul 6 papadia 7 patrunjelul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006276 (s)