News Flash:

SUPER RETETA: Cum prepari cea mai delicioasa supa de pui cu galuste

24 Februarie 2016
12537 Vizualizari | 0 Comentarii
supa galuste
Supa de galuste cu pui este o mancare rapida si foarte gustoasa. Daca alegeti carnea de gaina de tara, legume din gradina si apa de izvor, atunci poti fi sigur ca ai gatit o mancare sanatoasa. Iata de ce anume ai nevoie pentru preparare:

Pentru supa:

Carnita de pui (pulpe, piept, aripioare)

100g telina

2 morcovi

1 ceapa

Vegeta

2 l apa

Pentru galuste:

2 oua

3 linguri ulei

8 linguri mari, pline de gris

Un praf de sare

2 l apa

Patrunjel verde tocat marunt

Mod de preparare:

Supa de galuste, o putem face ori simpla, doar cu apa, vegeta(sau alte cuburi cu diferite gusturi) si alte zarzavaturi, ori putem face supa pe pui sau vacuta. Eu am facut supa pe carnita de pui. Pentru asta incepem prin a luam carnea de pui, o curatam, o spalam si o punem la scurs. Curatam ceapa, telina si morcovii.

Intr-o oala punem apa, adaugam vegeta, ceapa, morcovul, telina si carnea si lasam la fiert 40 minute. Dupa ce s-a fiert carnita, o scoatem din oala si o punem la scurs intr-un strecurator. Carnea astfel fiarta, o putem folosi in diferite salate, o putem consuma ca atare cu mustar sau asa cum am pregatit-o eu, ca felul II, pui pane cu o garnitura de orice fel langa.

Morcovii si telina fierte, le scoatem din supa, le lasam la scurs putin si le taiem cubulete. Intr-o oala, punem apa, adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba.

Intr-o farfurie spargem 2 oua, le batem bine cu o furculita, adaugam 3 linguri de ulei, 8 linguri de gris si amestecam repede pana la omogenizare. Atentie, dupa ce am pregatit compozitia, formam galuste si le punem la fiert imediat pentru ca altfel, daca compozitia sta, galustele vor iesi tari.

Inainte ca apa din oala incepe sa fiarba(dar sa fie totusi aproape de momentul fierberii – se procedeaza asa pentru ca galustele se sparg daca le punem in oala exact in momentul in care apa clocoteste), luam din compozitia de gris, lingura cu lingura si punem galustele in oala la fiert. Se fierb 10-15 minute.

Galustele gata fierte, le scoatem intr-un strecurator, si le lasam la scurs. Dupa ce avem totul pregatit, strecuram supa in care a fiert carnita de pui, adaugam in ea galustele, morcovul si telina fierte si taiate cubulete in prealabil si presaram deasupra patrunjelul verde taiat marunt, astfel supita este gata de servit.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006644 (s)