News Flash:

Sucul de lamaie, de un real ajutor pentru diabetici. Iata cat de sanatos este

8 Octombrie 2015
1959 Vizualizari | 0 Comentarii
suc lamaie

Sucul de lamaie contine vitamina A si C, acid folic si colina, dar si calciu, magneziu, fosfor, potasiu si sodiu. Conform Suite 101, cantitatea de vitamina C dintr-o lamaie este dubla fata de aceea dintr-o portocala. Are indice glicemic 0, o informatie cat se poate de importanta pentru cei bolnavi de diabet sau cei care prezinta un risc mare de a fi diagnosticati.

Diabeticii au un nivel scazut de vitamina C, asta din cauza ca nivelul ridicat de zahar din sange impiedica absorbtia vitaminei de catre celule. Iata cum ii ajuta sucul de lamaie pe diabetici:

- scade nivelul de zahar din sange in cazul de diabet de tip 2. Desi se credea ca acest lucru nu este posibil, studiile recente au dovedit ca doze foarte mari de vitamina (peste 1000 mg) pot scade nivelul glucozei. Acestea reduc si rezistenta lainsulina.
- scade numarul lipidelor, colesterolul si trigliceridele, ceea ce previne obezitatea;
- vitamina C este un antioxidant care apara de radicalii liberi si previne aparitia bolilor, dar si imbatranirea prematura a pielii;
- protejeaza vasele de sange si productia de colagen, imbunatatind fluxul sanguin si prevenind bolile cardiovasculare.


In plus, sucul acesta nu cauzeaza alergii, intoxicatii, dar trebuie sa ai grija daca il consumi in cantitati mari, caci poate provoca acid gastric in exces si reflux. Are efecte adverse si asupra dintilor, putandu-le distruge smaltul si iritand gingiile.  

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006431 (s)