News Flash:

Substantele cancerigene sunt peste tot in jurul nostru. Iata dovada

24 Septembrie 2017
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
pet sport
Specialistii nu au reusit sa descopere inca adevarat cauza a aparitiei cancerului. Aceasta este si mare provocare a acestui secol. Ce se stie insa foarte sigur este faptul ca sunt anumiti factori care influenteaza decisiv aparitia aceste crunte boli. In ultima perioada substantele cancerigene sunt tot mai prezente in viata noastra, devenind tot mai greu de evitat.

In primul rand trebuie sa constientizam faptul ca suntem asaltati de astfel de substante, sa le identificam, sa stim unde pot fi intalnite si abia apoi sa incercam sa ne ferim de ele.


Iata 5 astfel de factori prezenti in viata de zi cu zi:


PVC
Acest tip de plastic este foarte toxic si se regaseste in obiectele din plastic folosite in casa, cum ar fi caserolele sau PET-urile.


Plumb
Exista controverse legate de continutul de plumb aflat in rujuri si in colorantii utilizati in diverse produse. Asadar, atunci cand iti procuri un produs colorat (cu colorant), incearca sa te orientezi catre optiuni sigure, cu o lista de ingrediente cat mai scurta si cat mai curata.

Formaldehida
Aceasta substanta este extrem de populara, fiind prezenta in majoritatea produselor de igiena sau cosmetice. Daca verifici lista de ingrediente a acestor produse, vei observa ca formaldehida nu este mentionata, particularitatea acestei substante fiind faptul ca ea este produsa ca urmare a unor reactii chimice care au loc intre o serie de alte ingrediente. Formaldehida se gaseste deseori in odorizantele de camera (renunta la odorizantul de masina, de exemplu) si in tigari. Tine-te departe de substante precum: DMDM hidantoina, diazolidinil uree, imidazolidinil uree, quaternium-15, hidroximethilglicinat sau bronopol si derivatele acestui element.


Glifosat
Glifosatul este unul dintre cele mai noi elemente introduse pe lista substantelor periculoase, fiind adaugat in anul 2015. Glifosatul este un erbicid utilizat la scara larga in agricultura, regasindu-se in legume, fructe, salate. In plus, daca te numeri printre femeile care utilizeaza tampoane produse din bumbac care nu este de natura organica, afla ca iti expui una dintre cele mai sensibile parti ale corpului la aceasta substanta.


Benzen
Un alt element popular, care se regaseste de obicei in produsele utilizate la curatenie, precum degresanti, substante adezive sau solventi, este benzenul. De asemenea, acest element este utilizat la producerea fibrelor sintetice, a plasticului, a lubrifiantilor din cauciuc si chiar a unor medicamente. In afara de riscul de a dezvolta celule carcinogene, benzenul afecteaza calitatea sangelui, atacand intai de toate maduva osoasa, lucru care duce la scaderea numarului de celule rosii si la instalarea anemiei. Si da, se regaseste si acesta in tigari!


Substantele carcinogene pot fi eliminate si inlocuite cu elemente mai prietenoase cu organismul nostru. E timpul sa iei masuri!


provocare boli cancerigene pvc plumb formaldehida glifosat benzen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006137 (s)