News Flash:

Submarin rusesc echipat cu rachete de croaziera, in largul coastelor Siriei

8 Decembrie 2015
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
submarin rusesc
Un submarin rusesc echipat cu rachete de croaziera a patruns in estul Mediteranei si se afla in apropiere de coastele Siriei, a declarat marti o sursa citata Interfax, relateaza Reuters in pagina electronica.
Submarinul este echipat cu rachete similare celor folosite de catre navele de razboi din cadrul flotilei ruse de la Caspica impotriva unor tinte ale Statului islamic (SI), a declarat sursa citata de agentia rusa.
Pe de alta parte, potrivit Russia Today (RT), care citeaza declaratia oficialului de la Ministerul rus al Apararii pentru Interfax, este vorba despre un submarin "avansat" Rostov-pe-Don, din clasa Kilo, echipat cu rachete de tip Kalibr.
Potrivit unor informatii, acelasi submarin ar fi vizat, la jumatatea lui noiembrie, tinte SI in orasul sirian Rakka, bastionul gruparii jihadiste.
Aceste informatii nu au fost nici confirmate si nici infirmate de catre Ministerul rus al Apararii.
Rusia a lansat rachete de tip Kalibr impotriva unor tinte SI de la bordul unor nave de razboi trimise pe Marea Capica, la inceputul lui octombrie.
Alte 18 rachete au fost lansate de pe nave ruse razboi si la sfarsitul lui noiembrie, potrivit RT.
Submarinul Rostov-pe-Don (B-237) - "Improved Kilo" in terminologia NATO - este primul model de a treia generatie de submarine din clasa Varsavianka (Project 636). Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.003921 (s)