News Flash:

Subiectele date la romana, real si uman la BACALAUREAT

29 Iunie 2015
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca
Elevii de clasa a XII-a au sustinut luni, 29 iunie, examenul de BACALAUREAT cu proba scrisa de limba romana
Bacalaureat 2015 continua miercuri, cand este programata proba obligatorie a profilului. Pe 3 iulie se desfasoara proba la alegere a profilului si specializarii.
Rezultatele de la Bacalaureat 2015 se afiseaza pe 6 iulie, pana la ora 12:00, iar contestatiile se pot depune in aceeasi zi, incepand cu ora 16:00.
In perioada 7-9 iulie se rezolva contestatiile, iar pe 10 iulie se afiseaza rezultatele finale la Bacalaureat 2015.
Calendar Bacalaureat 2015
29 iunie 2015    Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
30 iunie 2015    Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
1 iulie 2015        Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
3 iulie 2015        Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
6 iulie 2015        Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)
6 iulie 2015        Depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 - 9 iulie 2015   Rezolvarea contestatiilor
10 iulie 2015      Afisarea rezultatelor finale
La sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului s-au inscris 168.945 de absolventi, cu peste 7.000 mai multi decat in aceeasi sesiune a anului trecut. Cei mai multi dintre candidatii inscrisi, respectiv 163.462, au absolvit liceul la forma de invatamant zi, 2.943 au urmat cursurile liceale la seral si 2.540 la frecventa redusa, potrivit Ministerului Educatiei.
Bacalaureat 2015 a inceput pe 8 iunie, cu probele orale si de competente, care s-au incheiat in 26 iunie. La aceste probe, candidatii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidatii care la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale au refuzat sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse, nu pot participa la probele scrise, intrucat se considera ca nu au sustinut probele orale.
SUBIECTE BACALAUREAT 2015. Proba de limba si literatura romana, uman si real
Premiera la bacalaureat 2015 - lucrarile scrise vor fi corectate in alte judete decat cele in care se sustine examenul
Lucrarile scrise ale candidatilor la bacalaureat vor fi corectate in alte judete decat cele in care se sustine examenul, masura fiind luata, prin ordin de ministru, cu putin timp inainte de sustinerea probelor.
Astfel, potrivit ordinului ministrului Educatiei din 23 iunie, publicat o zi mai tarziu in Monitorul Oficial, in sesiunile examenului de bacalaureat din acest an, evaluarea initiala a lucrarilor scrise ale candidatilor dintr-un judet sau din municipiul Bucuresti se realizeaza in alt judet, care va fi stabilit de Comisia Nationala de Bacalaureat.
Transportul lucrarilor scrise dintr-un judet in cel desemnat si aducerea lor inapoi, precum si consemnarea in catalogul electronic a rezultatelor obtinute de candidati se fac in conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Nationala de Bacalaureat.
Absolventii de liceu promoveaza examenul de bacalaureat daca indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor; au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea si au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.
Media notelor la probele scrise se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire. Aceasta reprezinta media generala a candidatului la examenul de bacalaureat.
Candidatilor le este interzis sa intre in salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete, acestea urmand sa fie lasate in sala de depozitare a obiectelor personale, stabilita de comisia de bacalaureat. Cei care refuza sa lase aceste obiecte in sala stabilita de comisia de bacalaureat nu vor fi primiti in examen.
De asemenea, candidatii nu pot intra in sala de examen cu manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Acestia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la retele de socializare si care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu persoane din exterior.
Candidatii care incalca aceste reguli vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu si indiferent daca au fost introduse de acestia sau de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.
Incalcarea acestor reguli va fi considerata tentativa de frauda, iar candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati "eliminati din examen", fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Acestia nu mai pot participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Mediafax.ro

Galerie Foto

bac_2015_-_SUBIECTE_REAL
bacalaureat 2015
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006504 (s)