News Flash:

Strazile din Timisoara care vor deveni pietonale

2 August 2015
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
pietonala
Tot mai multe strazi pietonale in centrul vechi al Timisoarei, parcari noi in vecinatate… inca nu. Alte patru strazi din Cetate, care nu au intrat in proiectul de reabilitare implementat pe bani europeni, vor deveni pietonale. Este vorba de Augustin Pacha – partial, Dimitrie Cantemir, Janos Bolyai si Victor Vlad Delamarina. Pe doua dintre ele au inceput deja lucrarile, pe una par sa se fi si abandonat… Strazile vor avea cate doua randuri de piatra si in rest asfalt.
Pe langa cele patru piete si cele zece strazi din centrul istoric al Timisoarei care au intrat in reabilitare pe fonduri europene, autoritatile locale au decis sa inceapa lucrari si pe alte strazi din Cetate in aceasta perioada.
Vorbim despre lucrari demarate pe programul de reparatii, separat, din bani de la bugetul local. Totul, in ideea ca si strazile din jurul celor reabilitate prin proiectul Cetate 1 sa fie puse la punct cand se vor finaliza lucrarile pe bani europeni, ceea ce ar trebui sa se intample pana la sfarsitul acestui an. Termenul initial a fost 29 iulie 2015, nu a putut fi respectat, noul termen de finalizare aprobat este 29 decembrie 2015, au anuntat reprezentantii Primariei Timisoara, scrie tion.ro.
Astfel, inca patru strazi din centru vor fi refacute si odata cu refacerea vor deveni pietonale, au explicat oficialii municipalitatii. Este vorba de strazile: Augustin Pacha, portiunea de la Bulevardul Revolutiei spre Piata Unirii, Victor Vlad Delamarina, din Piata Libertatii pana la strada Sfantul Ioan, Dimitrie Cantemir si Janos Bolyai – cele doua strazi din vecinatatea Parcului Civic care dau in strada Lucian Blaga, care va fi de asemenea pietonala, dar aceasta este cuprinsa in proiectul Cetate 1.
Cele patru strazi nu vor fi insa pavate integral cu piatra, ci vor avea doar doua randuri de piatra in vecinatatea cladirilor, de o parte si de alta, iar in rest asfalt…
„Toate cele patru strazi vor fi cu piatra pe laterale, spre cladiri, si asfalt pe mijloc. Rigolele vor fi mutate de asemenea in partea centrala ca sa nu se mai scurga apa spre cladiri, ci spre mijlocul drumului, pentru a nu fi afectate imobilele istorice. Va fi totul la acelasi nivel, strazile vor fi pietonale, cu piatra pe margine si asfalt in mijloc. Toate lucrarile se fac pe reparatii cu firma care raspunde de sectorul respectiv (n.r. – Super Construct), se foloseste piatra existenta. Strazile vor fi pietonale pentru ca oricum nu va mai fi acces mai departe, nu se va mai putea intoarce, avand in vedere ca celelalte zone cuprinse in proiectul de reabilitare din Cetate vor deveni pietonale”, au motivat reprezentantii primariei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006712 (s)