News Flash:

STENOGRAME in dosarul lui Nicusor Constantinescu

17 Aprilie 2015
1221 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicusor Constantinescu a luat legatura in luna martie, cand era in arest la domiciliu, cu conducerile Telegraf si TV Neptun, disctandu-le sa scrie materiale despre "nevinovatia" sa si amenintandu-i: "Pana in ziua in care o sa va ia si pe voi sa va aresteze, sa vedeti cum este!", spun procurorii DNA.
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA Constanta, in stare de arest la domiciliu, intr-un dosar in care ar fi prejudiciat cu peste opt milioane de euro judetul Constanta.
In noul dosar, Nicusor Constantinescu este acuzat de abuz in serviciu (trei infractiuni, din care doua in forma continuata), constituire a unui grup infractional organizat si conflict de interese (noua infractiuni, din care cinci in forma continuata).
Procurorii DNA Constanta arata, in rechizitoriul trimis instantei, ca din continutul interceptarilor telefonice rezulta ca Nicusor Constantinescu exercita o ”influenta covarsitoare” asupra conducerii cotidianului Telegraf si asupra televiziunii TV Neptun.
Astfel, in perioada in care se afla in arest la domiciliu, Nicusor Constantinescu a luat legatura, fie direct, fie indirect, cu reprezentantii celor doua canale media, carora le-a trasat politica editoriala, comandand ample campanii de presa indreptate in sprijinul pozitiei sale procesuale si impotriva Directiei Nationale Anticoruptie.
"Este de mentionat, in acest context, ca inculpatul avea o pozitie de totala si necontestata autoritate asupra conducerii ziarului si televiziunii carora le-a dictat ce subiecte sa abordeze si cat de des sa o faca, le-a livrat materiale, i-a amenintat si le-a reprosat atitudinea de pasivitate pe care, in opinia sa, o manifestasera fata de situatia sa, dupa ce instanta luase fata de el masura arestului la domiciliu", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005278 (s)