News Flash:

Stefan Banica Jr., mesaj TULBURATOR despre Regele Mihai: discurs cu ropote de aplauze la Sala Palatului

17 Decembrie 2017
835 Vizualizari | 0 Comentarii
Regele Mihai 1

Stefan Banica Jr. a refuzat sa-si anuleze concertul de Craciun, in ciuda faptului ca primul din aceasta serie se desfasura exact in ziua in care se organizau funeraliile Regelui Mihai. Artistul a tinut sa-i aduca un omagiu Majestatii Sale si a tinut un discurs aplaudat in picioare de spectatorii de la Sala Palatului.

"Nu pot, ca om, sa trec peste acest moment ca si cand nu s-ar fi intamplat. In primul rand, dintr-un respect imens. Fiecare este liber sa creada ce vrea, indiferent de apartenentele politice, dar eu, ca om, nu pot sa nu ma gandesc la Regele Mihai (...) Oamenii sunt precum muzica. Muzica trezeste in noi emotii sau sentimente. Unele dintre ele, pentru ca altele nu trezesc nimic. Eu vorbesc de omul Regele Mihai, pentru ca ce se ascunde in spatele unui titlu este altceva. Acest om mie mi-a transmis inca de cand eram adolescent, de pe vremea comunistilor, cand adolescenta mea era tinuta sub cheie, omul asta mi-a transmis bunatate, demnitate, coloana vertebrala si modestie. Eu cred ca multe generatii, azi, au ce invata de la Regele Mihai si mai cred ca trecerea in nefiinta a Majestatii Sale nu este doar moartea unui om de 96 de ani. Este un moment simbolic, in care fiecare dintre noi putem privi in interiorul nostru si ne putem intoarce la valori. Multumesc, Majestate!”, a spus Stefan Banica Jr., informeaza Realitatea.BBC, care a transmis imagini de la ceremonie, noteaza ca au fost prezenti la Bucuresti mai multi reprezentanti ai caselor regale din Europa, intre care Printul Charles, dar si fostul rege al Spaniei, Juan Carlos.   Regele Mihai este tinut minte ca fiind cel care a decis in august 1944 sa treaca de partea aliatilor si impotriva Germaniei, in al doilea razboi mondial, noteaza canalul britanic.  

„Fortat sa abdice de liderii comunisti, el si-a trait aproape intreaga viata in exil, in Elvetia", a mai scris sursa citata.   BBC subliniaza ca printre personalitatile prezente la funeralii s-au mai aflat fosta regina a Spaniei, Sofia, Regele Carl Gustaf al Suediei si sotia sa, Regina Silvia, fosta regina a Greciei, Anne-Marie, Henri, Duce de Luxembourg, Printesa Astrid a Belgiei si sotul ei, Printul Lorenz, potrivit Antena 3. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005560 (s)