News Flash:

Statul Islamic ameninta Marea Britanie intr-o noua inregistrare video a EXECUTIEI a cinci "spioni"

4 Ianuarie 2016
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic5
Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a amenintat Marea Britanie intr-o noua inregistrare video a executiei a cinci "spioni", relateaza AFP in pagina electronica.
Inregistrarea, difuzata duminica pe site-uri jihadiste si raportata de Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, incepe cu "marturisirile" in fata camerei de filmat a cinci barbati care se declara originari din Rakka, "capitala" de facto a SI in Siria.
Ei sunt prezentati de catre un jihadist ca fiind "spioni".
Afirmatiile celor cinci barbati nu permit sa se identifice tara sau tarile pentru care sunt acuzati de spionaj, insa unul dintre ei citeaza coalitia internationala condusa de catre Statele Unite, care lupta impotriva SI in Irak si in Siria.
Ei spun, in schimb, ca au transmis inregistrari video sau fotografii - care dezvaluie conditiile de trai din Rakka - unor persoane instalate in Turcia sau ca au supravegheat deplasarile unor combatanti SI.
In secventa urmatoare apar cei cinci barbati imbracati in combinezoanele portocalii ale ostaticilor SI, in genunchi, in fata a cinci barbati care au fetele acoperite cu cagule, toti purtand uniforme militare de camuflaj si inarmati cu pistoale.
"Acesta este un mesaj pentru David Cameron", premierul britanic, afirma in engleza unul dintre jihadisti. "Este uimitor sa auzi astazi ca un lider insignifiant ca tine contesta puterea Statului Islamic", continua el.
Marea Britanie, care bombardeaza pozitii aflate sub controlul SI in Irak, efectueaza de la inceputul lui decembrie atacuri aeriene in Siria.
"Vom continua sa purtam jihadul, sa traversam frontiere si, intr-o zi, va vom invada teritoriul, unde vom guverna dupa sharia", ameninta jihadistul.
"Tuturor celor care vor sa lupte sub steagul lui Cameron (...) (le transmitem): voi credeti cu adevarat ca Guvernului ii va pasa de voi atunci cand veti cadea pe mana noastra? Sau va va abandona, asa cum i-a abandonat pe acesti spioni si pe cei care au venit inaintea lor?", afirma jihadistul, desemnandu-i pe cinci barbati ingenunchiati in fata sa.
La finalul discursului, cei cinci barbati sunt executati cu un glont in cap. Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006995 (s)