News Flash:

Statul Islamic a executat doi ostatici si le-a publicat fotografia intr-o revista

19 Noiembrie 2015
1153 Vizualizari | 0 Comentarii
ostatici islamic
Gruparea Statul Islamic (SI) a anuntat ca a executat doi ostatici - un chinez si un norvegian, la doua luni dupa ce a cerut o rascumparare pentru eliberarea lor, conform ultimei editii a revistei de propaganda a organizatiei jihadiste, publicata miercuri pe internet.

In editia sa cu numarul 12, revista Dabiq publica fotografiile cu cadavrele a doi presupusi ostatici cu fetele insangerate, cu o mare banda galbena pe care se poate citi: "Executati dupa ce au fost abandonati de natiunile si organizatiile necredincioase".

Sub titlul 'Soarta a doi prizonieri', publicatia arata un montaj cu imaginea a doi barbati legati la ochi si apoi cu capetele insangerate, vizibil omorati de gloante.

La 10 septembrie, SI a anuntat pentru prima data ca are doi ostatici, fara a preciza cand si cum au fost rapiti acestia.

Pe doua pagini din revista Dabiq, gruparea jihadista s-a adresat oricarei persoane "care ar dori sa plateasca o rascumparare pentru eliberarea si transferul" a doi barbati "de vanzare", publicandu-le fotografia.

Norvegia a confirmat atunci rapirea unui cetatean al sau, Ole-Johan Grimsgaard-Ofstad, la scurt timp dupa ce acesta a ajuns in Siria la sfarsitul lunii ianuarie 2015, insa a exclus plata unei recompense.

In varsta de 48 de ani, norvegianul, afiliat Universitatii de Stiinte si Tehnologie din Trondheim (vest), a anuntat la 24 ianuarie pe Facebook ca a ajuns la Idleb (nord-vestul Siriei). Nu se cunosc motivele prezentei sale acolo.

China a recunoscut la randul sau ca unul dintre cetatenii sai a ajuns probabil in mainile SI. Ostaticul chinez a fost prezentat de SI ca fiind Fan Jinghui, un consultant de 50 de ani.

Gruparea jihadista ultraradicala actioneaza in special in Siria si Irak, proclamand un 'califat' in largi parti de teritoriu cucerite in cele doua tari, unde si-au inmultit atrocitatile, cum ar fi rapiri, violuri, crime sau decapitari.

SI, care foloseste imaginile cu actele sale de violenta ca element de propaganda, a difuzat in trecut inregistrari video in care se vad decapitari de ostatici, in special occidentali, atent puse in scena de calai. 

cadavrele ostatici ole-johan grimsgaard-ofstad recompense facebook
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2692 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004666 (s)