News Flash:

Statiuni balneare din Romania unde poti merge la cura si iarna

13 Decembrie 2017
1267 Vizualizari | 0 Comentarii
balneo

Ai putea crede ca iarna nu poti sa te duci la bai. Nimic mai putin adevarat. Profita de preturile mai mici si mergi la o cura de sanatate si relaxare in statiunile balneare din Romania. Afla care sunt cele mai populare si care sunt indicate in cazul afectiunilor de care suferi tu.

BAILE FELIX (la 8 km de Oradea)

Este cea mai mare statiune balneara cu regim permanent din Romania. Apele termale au temperaturi intre 20 si 49 grade C. Se poate face baie si in bazinele exterioare, cu intrare in apa prin interior.

Indiatii: reumatism, afectiuni neurologice si ginecologice.

SOVATA (Judetul Mures)

Statiunea cunoscuta, in special, pentru lacul sarat Ursu poate fi frecventata si iarna. In acest anotimp, baile calde in cada sau bazin (cu apa minerala sarata din lacurile Ursu, Alunis, Verde etc.) se vor face in interior.

Indicatii: afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, sterilitate, infectii), boli degenerative, inflamatorii si reumatismale (dureri articulare, artroza, spondiloza cervicala).

BAILE-OLANESTI (Judetul Valcea)

Intr-un cadru natural frumos, poti face o cura cu ape minerale la Olanesti. Statiunea este unica datorita unor tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii alergici. Aici, mai poti beneficia de masaje cu ierburi tamaduitoare, cataplasme si prisnite. Bineinteles, plimbarile vor completa tratamentul.

Indicatii: alergii afectiuni renale si ale sistemului nervos periferic.

SLANIC-MOLDOVA (Judetul Bacau)

“Perla Moldovei” este o statiune renumita pentru izvoarele sale de apa carbonate, bicarbonate, usor sulfuroase, clorate, sodice si hipertonice. Specialistii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Air-les-Bains etc. Se poate face cura interna cu apa acestor izvoare. Pacientii pot beneficia de mofete. Acestea sunt emanatii de bioxid de carbon, provenite din activitati postvulcanice si sunt amenajate astfel incat pacientii sa poata face inhalatii.

Alte tratamente care pot fi facute la Slanic-Moldova sunt: aerosoli, bai cu apa minerala incalzita, inhalatii cu ape minerale si medicamente prescrise, kinetoterapie, hidroterapie, psihoterapie, meloterapie, electroterapie, gimnastica medicala.

Indicatii: tulburari digestive, hepatobiliare, reumatism degenerativ, boli endorine, ginecologice (mai ales in sindrom ovarian menopauzal) si respiratorii.

EFORIE NORD, TECHIRGHIOL, MANGALIA (Judetul Constanta)

Toate aceste statiuni au centre balneare care folosesc namol din lacul Techirghiol, apa din lac si apa de mare salina, precum si infuzii din plante.

Indicatii: afectiuni reumatismale si locomotorii, pneumologice, ale sistemului nervos, dermatologice, vasculare. Se pot face tratamente cu namol, bai calde, sau, in bazinul interior, cu apa de mare sau cu apa din lacul Techirghiol, masaj, kinetoterapie etc.

CUM FOLOSESTI NAMOLUL TERAPEUTIC

Namolul terapeutic extras din lacul Techirghiol se foloseste sub forma de ungeri la rece, bai de namol si impachetari calde. Onctiunea cu namol rece se face doar vara, pe malul lacului. Baia generala calda de namol se face oricand folosind namol diluat in apa clorurosodica din lac. Temperatura de aplicare este de 37-39 grade C. Dureaza 20-25 de minute. Temperatura este mentinuta aproape constanta prin adaugarea unei cantitati de apa calda dupa 10 minute de la aplicare. Dupa expirarea timpului, pacientul face un dus cald pentru indepartarea namolului, apoi unul rece scurt, pentru impiedicarea vasodilatatiei. sursa

 


baile felix sovata slanic-moldova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006311 (s)