News Flash:

Statele UE convin asupra INCHIDERII rutei balcanice pentru imigrantii clandestini

7 Martie 2016
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
imigrantiii
Cele 28 de state membre UE au convenit, duminica seara, in privinta inchiderii rutei balcanice in cazul imigrantilor clandestini, promitand sa ofere sprijin "maxim" Greciei in gestionarea crizei, anunta Le Figaro, citand un document care urmeaza sa fie prezentat luni, la summitul UE-Turcia.
"Fluxul de imigranti clandestini care se deplaseaza de-a lungul statelor din vestul Balcanilor a ajuns la final: aceasta ruta este inchisa, din nefericire", se arata in proiectul care va fi prezentat luni dupa-amiaza in cadrul summitului UE-Turcia de la Bruxelles.
"UE va sustine Grecia in acest moment dificil si va face maximumul posibil pentru a ajuta statul sa gestioneze situatia", se precizeaza in documentul agreeat de cele 28 de state membre si consultat de publicatia Le Figaro.
Liderii statelor UE se intalnesc luni la Bruxelles pentru a analiza acordul stabilit cu Turcia la finalul anului trecut in privinta reducerii numarului de imigranti din Europa. Turcia a acceptat in schimbul unei sume de trei milioane de euro sa retina imigrantii din tara, unde se afla deja peste doua milioane de refugiati. Cei mai multi imigranti care ajung in Grecia, principala poarta de intrare in UE, provin din Turcia, dupa ce traverseaza Marea Mediterana.
Dar numarul de imigranti a inregistrat scaderi prea mici in ultimele luni, partial si din cauza temperaturilor scazute, ceea ce a impus reevaluarea intelegerii incheiate cu Turcia.

bruxelles
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005937 (s)