News Flash:

Stat Islamic ar planui atacuri asupra unor misiuni diplomatice din Turcia

19 Februarie 2015
1380 Vizualizari | 0 Comentarii
Membri ai Statului Islamic (SI) provenind din orasul sirian Kobane (nord) au patruns in Turcia si ar planui atacuri asupra unor misiuni diplomatice la Ankara sau Istanbul, a avertizat serviciul turc de spionaj MIT, relateaza ziarul Hurriyet in pagina electronica de joi.
Potrivit Organizatiei Nationale turce pentru Informatii (MIT), care a alertat politia si jandarmeria, sunt vizate misiunile diplomatice ale unor state care fac parte din coalitia anti-SI condusa de catre Statele Unite.
Fortele kurde, sustinute de coalitie, au preluat de la jihadisti controlul asupra orasului Kobane, pe 26 ianuarie, dupa mai bine de patru luni de la atacurile initiale.
Anterior, MIT notifica in scris politia si jandarmeria turce, pe 3 fenruarie, cu privire la faptul ca aproximativ 3.000 de membri SI, atat din Siria, cat si din Irak, se aflau in regiune si incercau sa patrunda pe teritoriul Turciei, vizand in special Hatay, Adana, Ankara si Istanbul. Unii dintre jihadisti, inclusiv lideri insarcinati in cadrul gruparii cu planuirea unor atacuri, au patruns deja pe teritoriul turc, unde locuiesc, potrivit aceleiasi surse.
De asemenea, cetateni sirieni si palestinieni cu varste intre 17 si 25 au patruns pe teritoriul Turciei sustinand ca sunt refugiati si planuiesc sa plece catre Europa - prin Bulgaria - pentru a ataca state care fac parte din coalitia impotriva SI, potrivit alertei MTI.
Agentia subliniaza ca stabilirea identitatii si locului in care se afla presupusii membrii SI este o sarcina dificila.
O regiune din districtul Suruç, situat in provincia Sanliurfa, la frontiera dintre Turcia si Siria, a fost declarata "zona restrictionata militar", dupa ce spionajul turc a declansat alerta. Biroul guvernatorului provinciei a precizat ca interdictia a fost introdusa pentru asigurarea securitatii cetatenilor si evitarea amenintarilor. Dupa lansarea alertei, trei politisti au fost raniti in apropiere de Suruç, la 13 fenruarie, in urma unui atac cu bomba.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005016 (s)