News Flash:

Sportivilor din intreaga lume le este frica sa participe la Olimpiada de la Rio, de frica virusului Zika

8 Februarie 2016
1099 Vizualizari | 0 Comentarii
zika2
Sportivii care ar trebui sa participe la Jocurile Olimpice din Brazilia pun in balanta dorinta de a cuceri medalii de aur cu riscurile de a fi infectati cu virusul Zika, informeaza Reuters.

In conditiile ingrijorarilor provocate de raspandirea virusului, unii sportivi se gandesc serios daca vor mai participa lacompetitia de la vara. Altii sunt hotarati sa isi ia toate masurie de precautie si sustin ca nu vor lasa acest virus sa ii impiedice sa obtina cele mai bune rezultate la Jocurile Olimpice.

”Este mai bine sa mori pentru aurul olimpic, decat sa fii speriat si sa stai acasa, asa vad eu lucrurile”, a declarat un antrenor indian.

”Ideea e sa nu fii intepat de tantari, sa folosesti spray impotriva tantarilor, haine cu maneci lungi. Nu schimb nimic din pregatirea mea. Nu ma gandesc la asta”, a spus o sportiva.

”Daca trebuie sa imi asum acest risc, am de gand sa mi-l asum. Vreau sa am succes la Jocurile Olimpice”, sustine atletul Justin Gatlin.

Canotorul britanic Andrew Triggs Hodge va participa la competitia din Brazilia, insa sotia sa nu va fi alaturi de el.

”Pentru oricine vrea o familie, Zika este o amenintare reala. Nu este un pret pe care vreau sa il platesc”, a spus sportivul, precizand ca unele cercetari arata ca femeile care au fost infectate cu Zika ar trebui sa astepte doi ani inainte de a ramane insarcinate.

Oamenii de stiinta spun ca un vaccin impotriva Zika ra putea fi disponibil abia peste doi ani, in acelasi timp Comitetul Olimpic International sustine ca nu au existat discutii cu privire la o eventuala anulare a Jocurilor Olimpice, desi unii experti sunt de parere ca aceasta ar fi cea mai buna decizie.

”Jocurile Olipice trebuie sa fi amanate. Jocurile sunt importante, dar nu sunt mai importante decat aceasta problema majora de sanatate”, a declarat Arthur Caplan, de la New York University Medical Center.

sportivi competitia precautie virus jocurile olimpice aurul olimpic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004830 (s)