News Flash:

Spitalul municipal din Hunedoara va avea un computer tomograf nou

19 Octombrie 2017
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
tomograf
Spitalul municipal "dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara va beneficia de un computer tomograf nou, echipamentul urmand sa fie achizitionat in baza unui contract cu finantare nerambursabila in valoare de 1,13 milioane lei ce a fost semnat joi de primarul localitatii, Dan Boboutanu, la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. 
"A fost o promisiune mai veche, facuta in campania electorala, privind redeschiderea sectiei de dializa de la spital, schimbarea lifturilor si achizitionarea unui CT (computer tomograf) nou-nout. Nu am facut altceva decat sa imi respect o promisiune, in conditiile in care spitalul are nevoie urgenta de aceste dotari", a declarat primarul municipiului Hunedoara. 
Potrivit acestuia, pentru punerea in practica a investitiei, Consiliul Local Hunedoara va fi convocat imediat intr-o sedinta pentru a aproba rectificarea bugetului local cu suma obtinuta prin contractul de finantare. Apoi va incepe procedura de achizitie prin licitatie publica a echipamentului, apreciindu-se ca aceasta ar putea dura circa 60 de zile. 
Autoritatile au estimat ca in situatia in care toate etapele se vor derula fara probleme majore, computerul tomograf ar putea fi achizitionat pana la sfarsitul acestui an. 
Computerul tomograf existent in prezent la spitalul municipal din Hunedoara este vechi de zece ani si a iesit din perioada de garantie. 
"In ultimii ani, reparatiile pentru intretinerea acestui aparat au fost costisitoare, deoarece acesta se defecteaza des", a afirmat si managerul unitatii medicale, Radu Budae. 
Pe langa fondurile necesare pentru cumpararea computerului tomograf, primarul municipiului Hunedoara a mai semnat joi la MDRAFE un numar de 12 contracte de finantare, in valoare de 1,04 milioane lei, pentru dotarea cu diverse echipamente a cinci gradinite si sase scoli generale din oras. 
Pana in acest moment, din totalul celor 35 de proiecte eligibile depuse de municipalitatea din Hunedoara la MDRAPFE au fost semnate contracte pentru 20 de cereri de finantare. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006097 (s)