News Flash:

Spectacol de exceptie la Teatrul National din Timisoara. Evenimentul va avea un scop caritabil

24 Noiembrie 2015
1323 Vizualizari | 1 Comentarii
Teatrul National Timisoara
Pe 30 noiembrie 2015, de la orele 19.00, pe scena Teatrului National din Timisoara, se va juca piesa de teatru „Lazar sau vremea dintre valuri”, un spectacol filantropic pentru sustinerea primei clinici de recuperare oncologica din Romania, Clinica Nera.
Spectacolul este o productie a unei companii particulare din Bucuresti ce reuneste tineri actori care provin de la mai multe teatre din capitala, iar textul care sta la baza acestui spectacol este scris de catre dr. Pavel Chirila, initiatorul si fondatorul Clinicii Nera. Regia este semnata de Stefan Ruxanda, iar scenografia si costumele sunt realizate de Andrei Radut si Roxana Dumitrache.
„Lazar sau vremea dintre valuri” este o comedie tragica in care privitorul va recunoaste comportamentele caricaturizate ale demagogilor de azi si goliciunea care ii caracterizeaza. „Piesa face diferenta dureroasa intre miscarea vesnic pe orizontala a fiintei umane si jertfa celui care aspira la nostalgia cerului”, spune dr. Pavel Chirila.
Biletele costa 40 lei sau 20 lei pentru elevi si studenti si se pot cumpara de la Casa de Bilete a Teatrului National din Timisoara, precum si din reteaua Bilet.ro (agentiile de turism TUI-TravelCenter) sau online de pe www.bilet.ro
Clinica Nera va fi prima clinica de recuperare oncologica din Romania care va avea ca prioritate tratamentul bolnavilor de cancer in stadii initiale (debutul bolii), precum si programe de depistarea precoce.
 Clinica Nera se construieste in Valea Nerei, intr-o zona nepoluata din judetul Caras Severin, localitatea Slatina Nera, comuna Sasca Montana de catre Fundatia Sf. Irina. In cadrul Clinicii Nera vor functiona mai multe depatamente, intre care: Psihoterapie, Dietoterapie, Fizioterapie si Kinetoterapie, Depistare Precoce, precum si Departamenul de Cercetare Clinica.
Proiectul Nera a obtinut o finantare de la Uniunea Europeana, in valoare de 70% din totalul costurilor de implementare a proiectului, cu conditia ca restul de 30% sa fie acoperit de Fundatia „Sfanta Irina".
Acest proiect vine ca un raspuns la situatia dramatica in care se gaseste tara noastra: Romania este tara cu cea mai mare mortalitate prin cancer dintre toate tarile europene. Cancerul de plaman, col uterin si creier are cea mai mare incidenta in Romania, tara din care lipseste cu desavarsire un serviciu specializat in recuperare oncologica, iar depistarea precoce si preventia sunt foarte putin practicate si ineficiente. Toti banii stransi in urma acestui spectacol filantropic vor fi donati Clincii Nera.

teatrului national timisoara pavel chirila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004929 (s)