News Flash:

Spectacol de exceptie la Gala Starurilor de Opera, la Teatrul de Vara Arad, editia 2016

1 Iulie 2016
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
opera arad
Peste 1000 de spectatori au asistat miercuri seara la Gala Starurilor de Opera, eveniment organizat de Centrul Cultural Judetean (CCJ) Arad, in cadrul editiei 2016 a Teatrului de vara. 
In cadrul concertului, alaturi de mezzosoprana Mihaela Ispan au urcat pe scena sopranele Paula Iancic si Narcisa Brumar care, acompaniate de Ansamblul 'Johann Strauss Modern', sub bagheta tanarului dirijor aradean Radu Zaharia, absolvent din 2015 a Academiei de Muzica 'Gheorghe Dima' din Cluj-Napoca, au interpretat arii celebre din opere si operete. 
'Ma bucura succesul de public al concertului de miercuri seara, mai ales ca, exceptand-o pe Narcisa Brumar, care este doar 'adoptata' de Arad, ceilalti protagonisti sunt aradeni get-beget', a declarat pentru AGERPRES, la finalul concertului, dr. Doru Sinaci, director al CCJ Arad. 
Mezzosoprana Mihaela Ispan a urmat cursurile Facultatii de Arta Scenica din cadrul Academiei de Muzica 'Gheorghe Dima' din Cluj-Napoca si dupa terminarea studiilor academice a participat la mai multe cursuri de maiestrie, conduse de Alexandru Farcas, Mariana Nicolesco, Ion Buzea, Viorica Cortez, Niculina Mirea si la Internazionale Bach Akademie din Stuttgart (2002 si 2003). Din stagiunea 2006/2007 este solista a Operei Nationale Bucuresti, unde a debutat in rolul Rosina din opera 'Barbierul din Sevilla' de Gioachino Rossini. 
Soprana Paula Iancic este, din anul 2013, studenta a Academiei de Muzica 'Gheorghe Dima' din Cluj-Napoca. In acelasi an debuteaza la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca, in rolul Laurettei, din opera 'Gianni Schicchi' de Giacomo Puccini, continuand colaborarea cu aceasta prestigioasa institutie si in anii urmatori. Din 2016 este colaboratoare a Operei Nationale din Iasi, interpretand rolul Musettei din opera 'La Boheme' de Giacomo Puccini si de asemenea, a Orchestrei Romane de Tineret, condusa de dirijorul Cristian Mandeal, alaturi de care a urcat pe scena Ateneului Roman. 
Nascuta in Drobeta Turnu Severin, soprana Narcisa Brumar, prim-solista a Operei Nationale Romane Timisoara, a decis la numai 17 ani sa imbratiseze cariera vocal-lirica, dupa castigarea concursului 'Crizantema de Aur'. A urmat cursurile Universitatii de Vest din Timisoara, sectia canto, fiind acceptata in corul Operei din Timisoara inca din timpul studentiei. A debutat in rolul principal al operetei 'Silvia' (sau 'Printesa Ceardasului'), de Emmerich Kalman. Este laureata a premiului pentru 'Cea mai buna solista a anului' din stagiunea artistica 2013- 2014, atribuit in cadrul Galei premiilor Operelor Nationale. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006005 (s)