News Flash:

Sorin Oprescu cere inlocuirea arestului preventiv cu control judiciar sau arest la domiciliu

24 Septembrie 2015
1077 Vizualizari | 0 Comentarii
oprescu arest
Sorin Oprescu vrea inlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arest la domiciliu, iar cererea lui va fi judecata joi, de Tribunalul Bucuresti, avocatul Alexandru Chiciu declarand ca pentru fapta de care este acuzat edilul, arestul preventiv este o masura severa.
Alexandru Chiciu, unul dintre avocatii primarului suspendat al Capitalei, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca cererea prin care se solicita inlocuirea masurii arestului preventiv cu o masura mai blanda, respectiv control judiciar sau arest la domiciliu, are la baza elemente din jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind masurile preventive.
Avocatul a precizat ca, de la momentul retinerii lui Sorin Oprescu si pana in prezent, in afara de suplimentul de declaratie al denuntatorului Bogdan Cornel Popa, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) nu au adus nicio alta proba directa impotriva primarului, in dosarul in care este acuzat de luare de mita.
Chiciu a afirmat ca pentru genul de fapte de care este acuzat Oprescu, masura arestului preventiv este una severa, care ar trebui aplicata doar in cauzele care vizeaza fapte de violenta. Avocatul a adaugat ca pentru fapte non-violente, "regula in orice societate civilizata este cercetarea in libertate sau cu o masura alternativa, dar nu cea a arestului".
Despre starea de sanatate a clientului sau si investigatiile la care ar urma sa fie supus pentru probleme cardiace, avocatul a spus ca inclusiv joi dimineata au fost contactati cei doi medici curanti ai lui Sorin Opresc, iar acestia se vor prezenta la Arestul Central al Politiei Capitalei dupa ce termina serviciul de garda.
Avocatii primarului suspendat al Capitalei au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, printre care profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat in ultima perioada.
Miercuri dimineata, avocatul Viorel Mocanu a declarat ca cererea a fost aprobata in regim de urgenta, dar desi Sorin Oprescu si apararea ar fi dorit sa se aprobe un transfer la Spitalul Universitar de Urgenta, sunt multumiti de avizarea solicitarii si increzatori in serviciile medicale din Spitalul Militar.
"Important este sa fie stabilizat si fixata problema medicala, pentru a nu se agrava mai mult decat este acum, pentru ca trebuie sa iasa din arest asa cum a intrat", a spus Viorel Mocanu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004914 (s)