News Flash:

SOCANT! Zeci de femei si copii, executati de jihadisti in centrul Siriei!

31 Martie 2015
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
Cel putin 30 de persoane, intre care femei si copii, au fost executate de jihadistii din gruparea radicala Statul Islamic intr-un atac al acestora asupra unei localitati din provincia Hama din centrul Siriei.
'Statul Islamic a efectuat marti un raid in localitatea Majaouba, unde coabiteaza sunniti, alawiti si ismaeliti. Cel putin 30 de oameni, intre care femei si copii, au fost impuscati, arsi sau decapitati', a declarat pentru AFP directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane.
Televiziunea siriana a confirmat atacul de la Majaouba si a precizat ca acesta a fost respins de fortele guvernamentale. Observatorul sirian a indicat, la randul sau, ca aviatia militara siriana a bombardat pozitiile jihadistilor, acestia incercand sa taie unicul drum al regimului care leaga Homs de Aleppo.
La 20 martie, peste 80 de membri ai fortelor regimului au fost ucisi in atacurile duse de Statul Islamic in aceeasi zona.
Statul Islamic, o grupare radicala cunoscuta pentru cruzimea sa, controleaza in prezent vaste teritorii din Siria si Irak, unde ii executa pe cei pe care ii acuza de incalcarea legilor islamului.
Presedintele sirian Bashar al-Assad declara duminica, intr-un interviu pentru o televiziune americana, ca Statul Islamic a castigat numerosi recruti de la inceputul atacurilor aeriene ale SUA impotriva pozitiilor jihadiste si ca numarul acestora in Siria ar fi de 1.000 pe luna.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006867 (s)