News Flash:

SOCANT! Stat Islamic difuzeaza imagini din New York, insotite de amenintari

19 Noiembrie 2015
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic
Gruparea terorista Stat Islamic a difuzat o noua inregistrare video de propaganda, in care sarbatoreste atentatele de vineri seara de la Paris si prezinta imagini din New York, in timp ce militantii fac amenintari vagi la adresa Frantei si Statelor Unite, relateaza NBC New York in pagina online.
Inregistrarea video contine imagini din Times Square si Herald Square, care au fost initial publicate in aprilie.
Aproximativ 19 secunde din filmuletul de cinci minute si jumatate prezinta imagini din New York.
Pe langa SUA, inregistrarea mentioneaza Franta si Marea Britanie, dar nu include amenintari specifice impotriva celor doua tari.
Astfel, in inregistrarea difuzata miercuri apar luptatori care vorbesc limba franceza si araba, inclusiv un copil, in timp ce discuta despre operatiunea "de succes" din Paris, de saptamana trecuta.
Prezenta politiei a fost sporita in New York dupa atentatele de vineri de la Paris, in special in zone aglomerate precum Grand Central Terminal, dar si in apropierea unor posibile tinte ca teatrele si magazinele.
Cel putin 129 de persoane au fost ucise si alte cateva sute ranite, intr-o serie de atentate comise vineri seara in mai multe zone din Paris. Teroristi sinucigasi s-au aruncat in aer, vineri seara, in fata arenei "Stade de France" din Paris, in timpul unui meci de fotbal intre reprezentativele Frantei si Germaniei. In paralel, teroristii au deschis focul cu arme automate la restaurante si terase din zonele Bichat, Charonne si Bataclan, in centrul capitalei Frantei. Circa 85 de persoane au fost ucise in sala de concerte Bataclan.

Autoritatile din New York cunosc imaginile difuzate de SI, dar sustin ca nu exista nicio amenintare
Autoritatile din New York considera ca nu exista "nicio amenintare specifica si credibila la adresa orasului", in pofida unei noi inregistrari video a gruparii teroriste Stat Islamic, care sugereaza ca metropola americana este o potentiala tinta a unor atacuri similare celor de la Paris.
"Nu exista nicio amenintare specifica si credibila la adresa orasului New York", a declarat primarul Bill de Blasio miercuri, relateaza Reuters in pagina online. El i-a incurajat pe locuitori sa isi desfasoare activitatile in mod normal, dar sa fie atenti.
Comisarul de politie William Bratton a fost de acord cu primarul, in cadrul unei conferinte de presa comune in Times Square, adaugand ca nu exista nimic nou in aceasta inregistrare, despre care a afirmat ca pare sa fi fost "realizata in graba".
Inregistrarea difuzata de gruparea Stat Islamic, care dureaza aproape sase minute, include o scena care pare sa prezinte un atacator sinucigas in timp ce se pregateste de un atentat si se incheie la jacheta, potrivit organizatiei de monitorizare a retelelor militante SITE Intelligence Group.
Filmuletul prezinta de asemenea imagini cu Times Square si Herald Square, doua obiective din Manhattan preferate de turisti, precum si un atacator sinucigas care pare sa tina un detonator. Majoritatea imaginilor sunt insa cu Parisul si presedintele francez, Francois Hollande.
"Imaginile cu New Yorkul prezentate in inregistrarea video a SI au fost luate dintr-un film difuzat de grupare in aprilie. Desi New Yorkul este si a fost o tinta pentru SI, inregistrarea de astazi nu induce panica", a declarat Rita Katz, directorul SITE.
Primarul De Blasio a precizat ca cei 35.000 de politisti din New York, cea mai mare forta de politie din SUA, lucreaza neincetat pentru a mentine orasul sigur.
"Chiar saptamana aceasta am initiat prima etapa a noului Comandament de reactie la situatii critice, care va ajunge la 500 de politisti ce se vor dedica activitatilor antiteroriste", a afirmat el.
Noua unitate va activa pe langa programul antiterorism deja existent, din care fac parte 1.000 de ofiteri, a precizat politia.
O purtatoare de cuvant a FBI a afirmat la randul sau ca Biroul Federal de Investigatii este la curent cu informatiile privind noua inregistrare video si cu "amenintarile teroriste la adresa New Yorkului" si va efectua o investigatie completa.
Gruparea Stat Islamic a revendicat atentatele comise vineri seara la Paris, soldate cu 129 de morti, care au amintit locuitorilor din New York de atentatele de la 11 septembrie 2001. Mediafax.ro

Galerie Video


paris
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006582 (s)