News Flash:

SOCANT! Ploile au facut PRAPAD in Constanta. Masinile au fost luate pe sus de viitura

13 Octombrie 2015
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii cod
Un numar de 23 de persoane au fost salvate de pompieri din circa 20 de autoturisme inundate, in noaptea de luni spre marti, pe DJ 226 ce leaga localitatile Corbu si Navodari, din cauza viiturii formate in urma ploii torentiale.
Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, printre oamenii blocati in masinile inundate se afla si un copil de aproape 2 ani.
'In cursul noptii trecute, pompierii constanteni au mai reusit sa salveze inca doua persoane, una surprinsa de viitura, fiind recuperata cu accesoriile din dotare, iar cealalta, dupa efectuarea cautarilor, a fost gasita izolata intr-un spatiu de adapostire de pe o plaja din localitatea Corbu", se arata intr-un comunicat remis marti, de ISU Dobrogea.
Toate persoanele salvate au fost asistate din punct de vedere medical de catre cadrele specializate de pe ambulantele sosite la fata locului.
Conform ISU, pentru limitarea si inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice produse au intervenit 35 de subofiteri si doi ofiteri ai ISU Constanta, cu opt autospeciale, o autospeciala pentru transport victime multiple, doua ambulante SMURD, patru motopompe si o barca pneumatica.
De asemenea, viitura a inundat curtile si mai multe case din Corbu.
Potrivit primarului comunei Corbu, Marian Galbinasu, peste 20 de persoane au fost evacuate din case, fiind cazate la centrul pentru tineri din localitate.
Viitura puternica a facut, potrivit lui Galbinasu, ca o masina sa ramana intr-un copac, iar un alt autoturism sa fie impins si blocat sub terasamentul caii ferate.
Prefectul judetului Constanta, Ion Constantin, a spus ca urmeaza sa se faca o evaluare a pagubelor materiale produse.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006423 (s)