News Flash:

SOCANT! ONU AVERTIZEAZA: Cel putin 8.000 de migranti vor continua sa soseasca in Europa zilnic

27 Septembrie 2015
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti2
Afluxul actual de migranti catre Europa este de aproximativ 8.000 de persoane pe zi, un numar care nu urmeaza sa scada, a apreciat vineri Amin Aouad, coordonatorul regional al Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR), relateaza Reuters in pagina electronica.
Acest fenomen ar putea sa fie doar "varful aisbergului", a avertizat el.
"Nu vad o diminuare. Nu vad o oprire" a afluxului, a declarat Amin Aouad. "Atat timp cat nu exista o solutie pentru Siria, atat timp cat nu va fi stabilizata situatia refugiatilor in tarile vecine (Siriei), vor fi necesare eforturi", a adaugat el.
Coordonatorul a indemnat comunitatea internationala sa se uneasca si sa adopte o abordare globala, sugerand ca oprirea razboiului civil din Siria le revine celor cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU.
"Guvernele care pot face diferenta sut guvernele care dispun de o influenta asupra situatiei politice si securitatii in lumea in care traim azi", a subliniat el.
Oficialul de rang inalt a salutat decizia Uniunii Europene (UE) de a acorda un ajutor umanitar in valoare de peste un miliard de euro refugiatilor, dar a subliniat ca, in opinia sa, acest efort este insuficient.
ONU se pregateste, de asemenea, pentru o degradare a conditiilor de trai a populatiilor civile in Irak.
Potrivit lui Dominik Bartsch, adjunctul coordonatorului ONU pentru Probleme Umanitare in Irak, aproximativ zece milioane de persoane vor avea nevoie de o asistenta umanitara pana la sfarsitul acestui an, in aceasta tara in care 3,2 milioane de persoane au fost stramutate din calea razboiului.
Aproximativ 500.000 de civili ar putea sa fie stramutati din orasul Mosul, daca fortele guvernamentale irakiene incearca sa recucereasca aceasta aglomeratie urbana de la gruparea extremista Statul Islamic (SI), a apreciat Bartsch.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007057 (s)