News Flash:

SOCANT! Cu totii mancam zilnic aceasta OTRAVA, fara sa ne dam seama!

14 Decembrie 2015
2048 Vizualizari | 0 Comentarii
otrava farfurie
Zaharul alb este inventia si tentatia epocii moderne. Nutritionistii il numesc “otrava alba” si considera ca acest aliment ar trebui eliminat din dieta noastra.

Zaharul este “campion la toate categoriile de glucide rele, un produs care poate fi periculos daca este consumat in cantitate mare”, dupa cum spune si Michel Montignac.

Daca dorim sa avem un stil de viata sanatos este recomandabil ca alimentele sa fie consumate nemodificate prin rafinare, tratamente termice sau alte tehnologii care le-ar distruge proprietatile nutritive. Prepararea zaharului rafinat presupune un lant intreg de procedee tehnologice care afecteaza calitatile nutritive ale acestui produs.

Pentru a lua decizia corecta este necesar sa aflam cit mai multe informatii despre zahar si efectele  lui asupra organismului.

Ce este zaharul ?

Cercetarile stiintifice din ultimele decenii privind efectele zaharului au demonstrat nocivitatea acestui aliment. Zaharul se obtine in principal din sfecla de zahar sau trestie de zahar, fiind o substanta de semisinteza. Sfecla de zahar contine peste 50 de nutrienti in timp ce zaharul numai unul: zaharoza. Prin rafinare, el isi pierde enzimele si celelalte substante nutritive atat de necesare vietii. Organismul uman s-a adaptat in cursul sutelor de mii de ani de evolutie sa digere si sa asimileze numai combinatii naturale de zaharuri existente in fructe si legume. Prelucrarea unei substante pure, obtinuta prin procedee chimice cum este zaharoza, se face cu pretul unor eforturi mari depuse de organism si constituie un adevarat soc pentru o serie intreaga de organe producand dezechilibre in lant.

Dupa ce consumam zahar el trece imediat in sange prin intestinul subtire. Pentru o scurta perioada de timp cantitatea de zahar creste foarte mult ceea ce genereaza un surplus de energie si pe moment oboseala dispare. Din pacate, urmeaza in scurt timp reactia adversa: pentru metabolizarea zaharului consumul din rezervele organismului genereaza o si mai mare oboseala si somnolenta.

Aveti o buna relatie cu alimentele ?

Mancand zahar, acesta va face sa va simtiti bine prin stimularea eliberarii de serotonina si dopamina in creier si prin reducerea degradarii acestora. Dar cand aceasta eliberare se termina, cedati si incepeti sa cautati un alt produs dulce – receptorii creierului dumneavoastra cerand mai mult. Va suna familiar ?

Nu toata lumea are problema insatietatii la dulce, iar oamenii de stiinta fac teste pentru a determina ce ii face pe oameni mai sensibili la dependenta de zahar. Acestia cred ca tendinta de a deveni dependenti de dulciuri poate explica de ce obezitatea este in crestere la nivel mondial.

Iata 3 cai de a monitoriza si controla aportul de zahar in organism :

1. Evitati zaharurile procesate (alb)

Zaharurile simple, ca cele din prajituri, alimente ambalate, paine alba si sucuri acidulate, sunt absorbite foarte rapid in organism, iar acestea duc la rezistenta la insulina si la diabet, si accelereaza degradarea pielii.

2. Incercati altfel de deserturi

Suntem o societate programata sa termine mesele cu ceva dulce. Incercati sa inlaturati acest obicei prin inlocuirea placintei sau a bolului de inghetata cu o salata pe care sa o mancati la sfarsitul mesei, sau cu un bol de nuci peste care sa adaugati capsuni, delectandu-va cu dulceata naturala a acestora, sau tratati-va cu un pahar de vin ca desert.

3. Mare atentie la alimente pe care le mancati

O metoda prin care se poate reduce aportul de zahar este prin monitorizarea cantitatii de zahar pe care o ingerati. Verificati factorii de nutritie ale alimentelor pe care va place sa le consumati zilnic ; ati putea fi surprinsi cat de mult zahar adaugat exista in niste alimente care par a fi « sanatoase », cum ar fi iaurturile fara grasimi sau sosurile de barbeque. De asemenea, nu este indicat sa mancati direct din punga, astfel fiind aproape imposibil de determinat cat ati mancat. Puneti portia intr-un bol mic, apoi indepartati pachetul. Nu numai ca veti manca mai putin, dar veti aprecia mancarea respectiva mult mai mult.

CONCLUZII si RECOMANDARI

Zaharul este un produs bun pentru sanatate dar numai in stare naturala !

Renuntati la zaharul alb rafinat deoarece in procesul de fabricatie sufera multe transformari si contine aditivi pentru conservare si albire

Renuntati la bauturile racoritoare si la dulciurile care contin mult zahar

Cititi cu atentie etichetele alimentelor pentru a depista zaharul “ascuns”

Consumati 1-2 lingurite pe zi de miere alternativ cu zahar brun nerafinat si cat mai multe fructe. Zaharul pur din fructe(fructoza) este necesar si este cel mai sanatos

Renuntati macar pentru o perioada la zahar. Verificati in practica efectul miraculos al renuntarii la “otrava alba” si veti constata o imbunatatire spectaculoasa a starii de sanatate, veti avea mai multa energie si vitalitate !

zaharul alb zaharul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1092 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005048 (s)