News Flash:

SOCANT: Cel putin 95 de imigranti au fost gasiti morti pe plaje din nordul Libiei in ultimele cinci zile

5 Octombrie 2015
1115 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti in barci
Cel putin 95 de imigranti au fost gasiti decedati pe plaje din nordul Libiei, in ultimele cinci zile, potrivit unui anunt facut de Crucea Rosie, informeaza site-ul agentiei de presa AP.
Purtatorul de cuvant al organizatiei Crucea Rosie, Mohamed al-Masrati, a declarat ca au fost gasite cadavrele a 85 de persoane in apropiere de capitala Libiei, Tripoli, si alte 10 in apropiere de Sabatrah, un oras de pe coasta de nord a Libiei din care pleaca multe barci ale traficantilor ce se indreapta spre Europa.
El a precizat ca cele mai multe dintre victime sunt imigranti care provin din tari africane.
Mii de imigranti aflati in cautarea unei vieti mai bune in Europa se imbarca din Libia in barci supraaglomerate ale traficantilor, in speranta de a ajunge in Italia. Potrivit Organizatiei Internationale pentru Migrare, peste 2.600 de persoane au murit in cursul anului 2015 in incercarea de a traversa Marea Mediterana, trasee in care este inclusa si Libia.
In acelasi timp, numarul cetatenilor libieni mobilizati in conflictele interne din tara este in crestere. "Pana azi (duminica), peste 550.00 de persoane au fost mobilizate in luptele din Libia, din cauza conflictelor din Benghazi si din alte locuri si credem ca acest numar va ajunge pana la cel putin 600.000", a subliniat Al-Masrati.
ONU face presiuni asupra guvernelor rivale din Libia sa formeze o conducere unita. Potrivit ONU, circa 2.44 milioane de persoane din Libia - aproximativ 40% din populatia tarii - trebuie plasati sub protectie sau necesita o forma de asistenta umanitara. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005568 (s)