News Flash:

SOC! Soprana Montserrat Caballe, condamnata la inchisoare

16 Decembrie 2015
1239 Vizualizari | 0 Comentarii
Montserrat Caballe
Soprana spaniola de 82 de ani Montserrat Caballe a fost condamnata la sase luni de inchisoare cu suspendare si o amenda de 254.321 euro pentru evaziune fiscala, conform unui acord incheiat cu Parchetul si aprobat marti de un judecator.

Judecatorul a suspendat executarea pedepsei cu inchisoarea, asa cum se obisnuieste in Spania cand persoane fara cazier judiciar sunt condamnate la mai putin de doi ani de inchisoare.

"O condamn pe acuzata Montserrat Caballe, autoarea responsabila din punct de vedere penal a unui delict impotriva finantelor publice, la urmatoarele pedepse: sase luni de inchisoare si amenda de 254.321 euro", a scris magistratul din Barcelona.

Soprana de reputatie internationala cu o cariera stralucita de o jumatate de secol trebuie sa mai plateasca fiscului penalitati de 72.202 euro. Faptul ca a restituit autoritatii financiare suma datorata a fost luat in considerare ca o circumstanta atenuanta. Din cauza varstei si a starii delicate de sanatate - dupa un accident vascular cerebral suferit in 2012 si o comotie cerebrala in 2013 -, artista a fost autorizata sa participe la sedinta prin videoconferinta, de la domiciliu.

Ea a recunoscut in fata judecatorului ca a fraudat fiscul cu o jumatate de milion de euro in 2010, cand a incasat sume pentru concerte sustinute in strainatate prin intermediul unei firme cu sediul in Andorra. Desi locuia in Barcelona natala, soprana a pretins ca are domiciliul in statul Andorra, care a fost retras in 2010 de la lista "gri" a paradisurilor fiscale stabilita de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare economica (OECD).

Nascuta in 12 aprilie 1933 intr-o familie modesta din Barcelona, Montserrat Caballe a devenit din anii 1970 una dintre cele mai celebre cantarete de opera din lume.

judecatorul executarea inchisoarea spania cazier judiciar condamnate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006900 (s)