News Flash:

SOC! Presedintele Italiei crede ca se poate ajunge la "al treilea razboi mondial" daca nu va fi combatut terorismul

20 August 2015
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
Sergio Mattarella
Presedintele italian Sergio Mattarella a cerut miercuri ca imigantii sa fie tratati cu amabilitate, iar terorismul sa fie combatut mai puternic pentru a evita un posibil "al treilea razboi mondial", relateaza agentia ANSA in pagina electronica.
"Omenia pe care o aratam primind refugiati disperati, inteligenta cu care abordam fenomenul migratiei si fermitatea cu care combatem traficantii de persoane vor fi modalitatile in care aratam lumii calitatea vietii democratice", a precizat presedintele italian, intr-un mesaj adresat organizatiei catolice Comunione e Liberation, cu ocazia reuniunii sale anuale la Rimini.
Italia si Grecia sunt cele mai afectate de criza imigrantilor care traverseaza Marea Mediterana, iar centrele lor de receptie sunt supraaglomerate. Tensiunile sociale s-au intensificat din cauza numarului mare de imigranti, iar Roma a cerut Uniunii Europene sa ofere mai mult ajutor.
In mesajul sau catre Comunione e Liberation, Mattarella a abordat de asemenea amenintarea reprezentata de gruparea Stat Islamic in Orientul Mijlociu si Africa de Nord si de Boko Haram in Nigeria, precum si de organizatiile afiliate retelei Al-Qaida in aceste regiuni sau de teroristi solitari in Europa.
El a afirmat ca "terorismul alimentat de distorsionarea fanatica a credintei in Dumnezeu incearca sa introduca in Mediterana, Orientul Mijlociu si Africa germenii unui al treilea razboi mondial". "Este responsabilitatea noastra sa il oprim", a adaugat presedintele. Mediafax.ro

presedintele sergio mattarella rimini
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006152 (s)