News Flash:

SOC! Presedintele CJ Timis, Titu Bojin, RIDICAT de acasa de catre procurorii DNA

10 Decembrie 2014
1713 Vizualizari | 2 Comentarii
Titu Bojin
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin (PSD), suspectat de fapte de coruptie, a fost ridicat de anchetatori de la locuinta sa, miercuri dimineata, la ora transmiterii acestei stiri avand loc perchezitii la sediul CJ, la Directia Apelor Banat si la mai multe primarii din judet.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins, miercuri dimineata, la locuinta presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Timis, din comuna Remetea Mare, aflata langa Timisoara.
Bojin a fost ridicat de anchetatori si dus la sediul CJ, unde procurorii fac perchezitii in prezenta acestuia. La intrarea in sediul institutiei, Bojin a spus ca nu stie despre ce este vorba si urmeaza sa afle.
La ora transmiterii acestei stiri, procurorii DNA fac perchezitii si la Directia Apele Romane Banat, precum si la sediile a 17 primarii din judet, printre care Otelec si Birda.
La finalul perchezitiilor, Titu Bojin ar urma sa fie dus la DNA central, structura care instrumenteaza acest dosar
Potrivit unor surse judiciare, Titu Bojin este suspectat de luare de mita, iar ancheta vizeaza contracte de achizitii atribuite ilegal de Consiliul Judetean Timis.
In 10 octombie, presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a fost audiat la Parchetul ICCJ intr-un dosar de evaziune fiscala privind mai multe contracte semnate intre Directia Apele Romane Banat si o firma care a apartinut sotiei si fiului acestuia.
Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca presedintele Consiliului Judetean Timis a fost citat de procurori pentru a da declaratii de martor in dosarul in care se fac cercetari pentru presupuse fapte de evaziune fiscala de la Directia Apele Romane Banat, cauza preluata de procurorii Parchetului instantei supreme de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.
In 11 octombrie 2013, presedintele Consiliului Judetean Timis a fost audiat la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis in acelasi dosar, in care sunt vizate mai multe contracte semnate intre Directia Apele Romane Banat si o firma care apartinea sotiei si fiului acestuia. Tot atunci au fost audiati de procurori sotia si fiul lui Titu Bojin. Titu Bojin declara atunci ca nu are nicio implicare in dosarul de evaziune fiscala si ca nu el a semnat, in 2008, contractele dintre Directia Apele Romane Banat si firma care a apartinut sotiei sale.
Presedintele CJ Timis spunea ca in acest dosar este vorba despre taxe si impozite care nu au fost platite statului de catre firma si ca toate documentele au fost semnate de contabil.
Potrivit anchetatorilor, aceste contracte au fost semnate in anul 2008, cand Titu Bojin ocupa functia de director al acestei Directii.
Firma Temadi TMB, care a apartinut Mariei si lui Emilian Bojin, a fost vanduta, potrivit presedintelui CJ Timis, in anul 2011.
Titu Bojin a fost directorul Directiei Apelor Romane Banat in perioada 2001- 2011, in prezent fiind presedintele Consiliului Judetean Timis si liderul PSD Timis.

emilian bojin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006551 (s)