News Flash:

SOC in fotbalul mondial! Sepp Blatter si Michel Platini, interdictie de opt ani in lumea fotbalului

21 Decembrie 2015
1140 Vizualizari | 0 Comentarii
platini
Presedintele FIFA, Sepp Blatter, si presedintele UEFAMichel Platini, au primit o interdictie de opt ani in lumea fotbalului din partea Comisiei de Etica a FIFA. Anuntul a fost facut luni dimineata, scrie The Independent.  Atat Blatter, cat si Platini, cei mai influenti oameni din lumea fotbalului, pot face apel la FIFA, apoi laTribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Dar calendarul recursurilor il poate impiedica pe Platini sa se prezinte la alegerile pentru functia de presedinte al FIFA pe 26 februarie.

Blatter se vedea revenind

Presedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, a afirmat ca Federatia Internationala de Fotbal a abandonat o parte dintre acuzatii, intre care si cea de "coruptie", aduse la adresa sa in afacerea privind plata sumei de 1,8 milioane de euro catre Michel Platini. Intr-un interviu publicat duminica de ziarul elvetian Blick, Blatter s-a referit de la audierea sa de joi, in fata presedintelui Camerei de judecata Comisiei de Etica FIFA, Hans-Joachim Eckert. "In special judecatorulEckert a fost foarte corect si mi-a spus de la inceput: Acuzatiile de coruptie au fost retrase". Daca intr-adevar Blatter nu mai este acuzat de coruptie, el va trebui sa raspunda, in schimb, pentru proasta gestionare, conflict de interesate sau chiar falsificare de conturi. Blatter a fost suspendat provizoriu pentru 90 de zile, pana la 5 ianuarie, de catre Comisia de Etica a FIFA pentru "proasta gestionare si coruptie", in urma platii de 1,8 milioane euro catre Michel Platini, in 2011, pentru munca de consilier al lui Blatter, incheiata in 2002, fara sa existe insa un contract scris.

Elvetianul va trebui sa dea, totodata, explicatii in legatura cu un contract presupus pagubos pentru FIFA, referitor la drepturile de televizare pentru Cupele Mondiale din 2010 si 2014."La finalul audierii am avut sentimentul ca justitia va prevala", a precizat Blatter, in timp ce judecata de fond este asteptata pentru luni, in cazul sau si al lui Platini. Justitia interna a FIFA l-a audiat pe Sepp Blatter joi timp de opt ore, in timp ce avocatii lui Michel Platini au raspuns intrebarilor timp de noua ore. Elvetianul este urmarit, de asemenea, de justitia din tara sa in cele doua dosare.

 


sepp blatter uefa michel platini influenti tas fifa joseph blatter
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006663 (s)