News Flash:

Slujba de comemorare, la sase luni dupa tragedia de la Colectiv

9 Mai 2016
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv decese
La sase luni dupa tragedia din clubul Colectiv, Patriarhia a organizat o slujba de pomenire a victimelor, in fata clubului, la ceremonie participand mai multe rude ale victimelor.
La sase luni de la tragedia de la Colectiv, Patriarhia a organizat un parastas pentru comemorarea victimelor, in fata clubului Colectiv. La slujba au participat si cateva rude ale victimelor, care au declarat pentru jurnalisti ca nu sunt multumite de ce masuri au luat autaritatile pana acum. „Copilul meu este in mormant, nu s-a facut nimic, nu s-a facut dreptate”, a spus mama uneia dintre victime.
Indignarea, tristetea si neputinta se pot vedea pe chipurile rudelor, care inca asteapta ca autoritatile sa-i pedepseasca pe vinovati.
Pe tot parcursul slujbei, rudele au stat langa altarul din fata clubului, unde sunt imagini cu victimele care au pierit in urma incendiului de la Colectiv. Slujba a fost oficiata de parintele vicar Aurel Mihai si alti sapte preoti.
Patriarhia Romana a fost criticata in zilele care au urmat tragediei de la Colectiv, dupa ce au aparut in presa declaratiile controversate ale unui preot care ar fi catalogat victimele drept „sataniste”. Niciun preot ortodox nu s-a prezentat la Colectiv in primele zile dupa tragedie.
De altfel, primul preot care a venit la Colectiv a fost unul catolic. Nu in ultimul rand, cand reprezentantii Patriarhiei au fost intrebati la vremea aceea de ce nu a venit niciun preot ortodox in primele zile de la tragedie, purtatorul de cuvant de atunci, parintele Constantin Stoica, a declarat ca ''Preotul nu putea veni neinvitat”.
„Cei care doreau puteau sa mearga la biserica si sa ceara unui preot sa se deplaseze pentru a tine o mica slujba. Preotii au trecut in acea noapte pe acolo, dar nu se face rugaciune in context de haos si de situatie emotionanta. Nu putem sfinti ceva ce nu exista. Nu se face slujba intr-un local. Rugaciunea se face intr-un context, se face in biserica la Sfanta Liturghie”, a sustinut atunci Stoica.
Vizavi de declaratiile controversate care aparusera in presa, Stoica a spus „ acuzatiile vin din partea unor persoane care au rupt legatura cu Biserica”.
64 de persoane si-au pierdut viata in urma incendiului din Colectiv, din 30 octombrie 2015, si alte 147 de persoane au fost ranite. Patronii clubului Colectiv si cei ai firmei de la care au provenit artificiile pentru concertul „Goodbye to Gravity” sunt, in prezent, cercetati sub control judiciar, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, decizia fiind una definitiva.
Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost arestati preventiv in 3 noiembrie 2015, in dosarul in care sunt acuzati de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de ucidere din culpa in cazul incendiului din Colectiv.
Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006349 (s)