News Flash:

SITUATIA locurilor de cazare in caminele studentesti din Timisoara, pentru anul universitar 2015-2016

24 Septembrie 2015
1461 Vizualizari | 0 Comentarii
cazare camin
Universitatile din tara isi intampina studentii cu mii de locuri de cazare in camine, in anul universitar 2015 - 2016, ale caror preturi sunt cuprinse intre cateva zeci si cateva sute de lei, in functie de conditii. Numarul locurilor disponibile este depasit, insa, de cel al solicitarilor, in unele zone studentii fiind nevoiti sa locuiasca in caminele unor licee.

Timisoara: Aproape 13.000 de locuri de cazare pentru studenti in caminele universitatilor
Aproape 13.000 de locuri de cazare ofera cele patru universitati din Timisoara in camine, pentru anul universitar 2015-2016, cu preturi cuprinse intre 95 si 300 de lei lunar, cele mai multe locuri, peste 6.000, fiind oferite de Universitatea Politehnica, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Universitatea Politehnica din Timisoara ofera pentru acest an universitar peste 6.000 de locuri de cazare studentilor, in cele 16 camine pe care le detine.
"Avem peste 6.000 de locuri de cazare. Este un numar foarte mare, cu siguranta atunci cand vor incepe cazarile o sa ne lovim din nou de aceleasi probleme, de inghesuiala, dar o sa facem fata cu bine si anul acesta perioadei in care se vor face cazarile", a declarat rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, prof. Viorel Serban.

Preturile variaza intre 95 si 160 de lei, la fel ca anul trecut.
Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) pune la dispozitie studentilor aproximativ 3.000 de locuri, in zece camine, taxele de cazare variind intre 75 de lei si 100 de lei, in functie de confort, au anuntat reprezentantii UVT.
Si la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara sunt aproximativ 2.400 de locuri in cele sapte camine pe care le detine.
"Vom avea si anul acesta locuri suficiente pentru studentii nostri. Ei, practic, au precizat privind cazarile atunci cand s-au inscris la scoala, iar acum urmeaza sa isi preia efectiv locurile in camere", a declarat purtatorul de cuvant al universitatii, Andrei Motoc.
Cei care se vor caza aici vor plati intre 70 si 300 de lei, in functie de confort.
Si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara are spatii de cazare in cinci camine din campusul modern de la iesirea din oras, spre Arad. Peste 1.500 de studenti vor fi gazduiti in aceste spatii, la inceputul anului universitar, iar tarifele sunt cuprinse intre 50 si 300 de lei in functie de confort.
In total, cele patru universitati de stat din Timisoara pun la dispozitie studentilor, pentru acest an universitar, aproape 13.000 de locuri de cazare, incepand de saptamana viitoare.
De asemenea, in Arad, la Universitatea "Aurel Vlaicu" sunt puse la dispozitie aproximativ 900 de locuri de cazare pentru studenti in trei camine.
Conform reprezentantilor universitatii, caminele sunt renovate de mai multi ani si sunt pregatite pentru studentii care au solicitat cazare, iar in fiecare an gradul de ocupare a locurilor este de aproximativ 90 la suta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004686 (s)