News Flash:

Sinodul Mitropolitan Cluj: Hotararea CC privind religia in scoli, o mare nedreptate facuta educatiei

13 Noiembrie 2014
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
Sinodul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului considera ca hotararea CC de a solicita acordul scris al parintilor ca elevii sa participe la orele de religie reprezinta "un regres" fata de Legea educatiei si este "o mare nedreptate facuta educatiei copiilor si tinerilor".
"Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului isi exprima ingrijorarea fata de campaniile tot mai agresive la care sunt supusi copiii si tinerii care invata in scolile din tara noastra, prin faptul ca, in numele unei asa zise libertati de gandire si de constiinta si a unei promovari a tolerantei si a drepturilor fiintei umane, reprezentanti ai societatii civile cer tot mai insistent eliminarea obligativitatii predarii religiei in scolile publice. Recenta hotarare a CC, de a solicita acordul scris al parintilor ca elevii sa participe la orele de religie, reprezinta un regres fata de actuala Lege a invatamantului. Acest act este o mare nedreptate facuta tocmai copiilor si tinerilor care sunt beneficiarii orei de religie, prin faptul ca arunca in derizoriu si relativ preocuparea fata de educatia lor morala", se arata intr-un comunicat transmis, joi, de reprezentantii Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Acestia sustin ca, privita simbolic, "o asemenea decizie impieteaza libertatea castigata prin jertfa tinerilor din revolutia din decembrie 1989 si al carei semn vizibil in spatiul public este ora de religie".
"Se stie ca scolile noastre sunt agresate tot mai mult de tentatia tutunului, a alcoolului, a drogurilor, a sexualitatii premature, a vulgaritatii de limbaj si a devierilor de comportament si ca singurele autoritati capabile sa le stavileasca sunt familia, scoala si Biserica. In acest context, religiei ii revine rolul principal de a-i invata pe copii si pe tineri binele, sa fie toleranti si sa aiba discernamant, oferindu-le repere fara de care acestia risca sa se sufoce in fata acestor asalturi ale raului", se mai arata in documentul citat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004645 (s)